Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 15°C | 29°C Még több cikk.

Civilek tiltkoztak a kórházi szerkezetváltás ellen Csornán

A Szeretem Csornát Városvédő Egyesület hirdetett demonstrációt szerda délután a csornai Városháza elé. A Margit kórház sorsáért aggódókat várták.

A délután négy órakor kezdődő testületi ülés előtt várták a csornaiakat, akik szép számmal meg is jelentek. Az ülés előtt Kónya Krisztián, az egyesület képviseletében hangsúlyozta: nem értenek egyet a kórház tervezett ágyátcsoportosításával. Úgy gondolják, az intézkedés a szülészet-nőgyógyászat és a sebészet végét jelentheti.

Petíciót nyújottak át Turi György polgármesternek, melyben kérik a vérosvezetést: független szakértők véleménye alapján fontolják meg ismét a kérdést. Ezután kezdődött volna a rendkívüli ülés, mely határozatképtelenség miatt elmaradt. Tizenkét tagból ugyanis mindössze hatan jelentek meg.


A testületi ülés helyett így fórumot tartottak, melyen a jelenlévők mondták el véleményüket. Mindannyian azt hangsúlyozták, hogy ki kell állni a Margit kórházért. Többen arra hívták fel a figyelmet, hogy régen az intézménynek jó híre volt, ma pedig a megmaradásért kell küzdeni. Arra hívták fel a testületi tagok figyelmét, hogy gondolják át döntésüket és a sebészet és szülészet-nőgyógyászat rovására ne változtassanak a struktúrán. Dr. Winiczai Zoltán igazgató-főorvos azt hangsúlyozta, hogy az itnzékedés a kórház érdekeit és jövőjét szolgálja.

Turi György bejelentette: július 11-én ismét rendkívüli ülés lesz, melyen ismét tárgyalnak a mai napirendről.

Olvasóink írták

 • 13. merzsebet 2011. július 10. 18:56
  „1.Azonos finanszírozást a Margit Kórháznak./ez havi 7-8 milla/Megoldódna a havi veszteség problémája.
  2.Hol a számításokkal alátámasztott gazdaságosság ami az ágyszám átcsoportosítással érhető el?
  A legtöbb ágyat a jelen pillanatban leggazdaságosabban működő krónikus belosztályról lesz átcsoportosítva.
  3.A "gazdaságtalan" sebészeti mátrixból ha még elveszünk akkor még veszteségesebb lesz /azonos személyzet kevesebb bevétel/.Létszám leépítés már nem lehetséges.
  4.És mi van akkor ha az ANTSZ és az OEP nem egyezik bele/nem köt az OEP szerződést?/
  5.Felesleges minden a "Politika "már eldöntötte,csak elfelejtették közölni!”
 • 12. kukszi 2011. július 10. 07:51
  „Fentiekben látható képen idősebb korosztályhoz tartozó embereket látok, akik a Kórház megmaradásáért demonstrálnak.Jó szándékuk egy értelmű, hogy maradjon meg a Kórház, csak félre lettek vezetve, mert
  nem ismerik a tényeket, elhitték a "nem létező egyesület" demagógiáját.
  Ki az aki a Kórház megszűnését akarja?? SENKI.
  Ami mellett tüntetnek, az pontosan hosszabb távon a Kórház megszűnéséhez vezet,mert az adósság havonta 7-8 millió FT-al nő. Előbb, utóbb jön a csőd.!!!!!!!
  Valószínű a szervezők se értéi k az egész ügyet, vagy céljuk a keverés" minél rosszabb annál jobb"”
 • 11. kukszi 2011. július 08. 09:14
  „Aranyközépút, Ez ahogy írod hülyeség.
  Csornai kórháznak meg kell maradni, viszont az olyan szakterületeket, amelyeknek nincs meg a szakmai és technikai háttere integrálni kell más erre a célra szakosodott kórházakba.
  Hol van a Csornai ÁNTSZ vezetője, se pro se kontra szakmai nyilatkozat sehol.
  Szakmai véleményét kifejthetné most is, hisz az ő felelőssége is felvetődhet akkor,mikor kórház korábbi átszervezése megtörtént?? /házi orvosok kórházi épületbe bezavarása, belgyógyászat, kardiológia padlásra telepítése stb./
  Minden mai probléma az akkori meggondolatlan átszervezésből adódik.”
 • 10. AranyKözépút 2011. július 08. 08:10
  „Gyopáros Alpár már kb 2 éve kijelentette, hogy a csornai kórháznak be kell tagozódnia Győrbe. Úgy látszik ezt a tervet tűzzel-vassal, de megvalósítják.”
 • 9. Csipke 2011. július 07. 21:10
  „Kedves kackac!
  Ez a szánalmas bagázs jelenleg bejegyzés alatt áll. Ha ott lettél volna szerdán, hallottad volna...és az is hallható volt, hogy nem az utcára vonulás lesz a legfőbb szándékuk, hanem a közösségi élet szervezése Csornán. És képzeld! Én már a ´Te szedd" akción láttam őket: talicska, kapa, lapát, gereblye, szemeteszsák is volt a kezükben. Sőt, amikor az országos akció már befejeződött, a Vilmos Parkban ők még javában szedték a szemetet. Végre valakik nem a csodára várnak, hanem tenni akarnak valamit a városukért. Szerintem Nektek az a bajotok, hogy az ötlet nem a Ti fejetekből pattant ki....Szánalmas az,aki csak másokat tud pocskondiázni...”
 • 8. kackac 2011. július 07. 20:00
  „Ezek az úgynevezett városvédők, azon kívül, hogy önjelölt politikusoknak statisztálnak, tettek is valami konkrétat a városért?
  Seprű, lapát, ecset, kapa, gereblye volt már a kis kacsóikban?
  Vagy csak a szokásos magyar módi, azt pfújoljuk, aki tesz is valamit.
  Szánalmas bagázs.
  kackac”
 • 7. 1120 2011. július 07. 18:25
  „5-ös írja: "A fidesz a következő hét évben sehogysem ússza meg az egészségügy radikális átszervezését..."

  Nocsak. Egy antifideszes előre odaad plusz 4 évet Orbánnak? Ilyet először olvasok... :)
  Más. Ön is tudja, hogy a vizitdíj egyrészt nem oldott volna meg semmilyen strukturális problémát, hiszen ettől önmagában még nem változott volna semmi (leszámítva azt, hogy főként a nyugdíjasokat csapolta volna meg), másrészt amit (részben ebből a pénzből) megcsináltak, az nincs benn az egészségügy első 100 megoldandó problémája között sem (kórházi széf), harmadrészt a 300 Ft már régen nem 300 Ft lenne... Az csak az "akciós ár" lett volna!”
 • 6. öröksoproni 2011. július 07. 17:56
  „A Fidesz- kormány minden olyan intézkedést, megszorítást végig fog vinni valamilye címszó alatt, amit az előző kormányok nem tudtak megtenni tiltakozások miatt vagy idő hiányában. Lát valaki más utat?”
 • 5. embertelen 2011. július 07. 13:29
  „Csak nyugi, nem kell itt most tüntetni, különösképpen azoknak, akik a fidesz félrevezetése miatt elutasították a 300 forintos vizitdíjat. Lesz még ennél rosszabb is, csak a fidesz még hallgat róla! A fidesz a következő hét évben sehogysem ússza meg az egészségügy radikális átszervezését, amit eddig tűzön vízen keresztül megakadályozott.”
 • 4. Rafli 2011. július 07. 12:05
  „Határozott és demokráciát erősítő tiltakozás? Érdekes meglátás... Szerintem a polgármester úr inkább népszerűségét akarja növelni és erre használja fel a kórház ügyét, ahelyett, hogy együttműködne a kormánnyal és próbálná kitalálni, hogy milyen intézkedéssel lehet megmenteni. Azt hittem polgármester azért lesz valaki, mert érez némi felelősséget a városért?! Az exképviselőjelölt új egyesülete adja át a polgármesternek a petíciót? Ez tényleg demokratikus... színjáték!
  40.000 ember egészségügyi ellátása? Nézzünk körbe, mennyien járnak ellátásért a csornai kórházba és mennyien mennek Győrbe, ha egészségügyi problémájuk van!”
 • 3. kukszi 2011. július 07. 09:05
  „Igaza van "1120"-nak megy itt a színváltás, taktikázás.Viszont mindenki tudja, hogy háttérben ki van a dolgok mögött !!!
  Népszerű dolog úgy kampányolni,ha azt hirdetem "legyen pénz ,paripa" és a realitásokat figyelmen kívül hagyom.
  Ki az akinek ,ez nem tetszik, csak hát.........
  Embereket nagyon könnyű megvezetni, hisz ők nem ismerik a kórház szakmai,pénzügyi hátterét.A képviselőknek viszont viszont hosszú távú felelősség teljes döntéseket kell hozni.
  Döntéseikért, esetleg felelni is kell.”
 • 2. thermál 2011. július 07. 08:11
  „Sajnálatos, hogy a fenti tudósítás még megközelítőleg sem fejezi ki azt a hangulatot ami a fórumon érezhető volt. Sajnos, hogy a Csornán túli községek lakosait nem vonták be a városvédők mozgalmukba, erre még lehetőség van, hiszen a határozott, és a demokráciát erősítő tiltakozásnak remélem még nincs vége. A csornai képviselők több mint negyvenezer ember egészségügyi ellátásáró döntöttek. Szerintem is ROSSZUL!”
 • 1. 1120 2011. július 07. 03:10
  „Kónya úr (ha jól tudom) a Korona Egyesület oszlopos tagja (emlékeim szerint még a választáson is indult). Most a "Korona", mint civil szervezet létrehozott egy újabb civil szervezetet? Kicsit pótcselekvésnek érzem a dolgot...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közel száz városvédő tiltakozik a csornai kórházért

A csornai városháza előtt közel százan gyűltek össze szerda délután, hogy kiálljanak kórházukért. Tovább olvasom