Kisalföld logö

2017. 05. 25. csütörtök - Orbán 11°C | 21°C Még több cikk.

Civilek és művészeti csoportok költségvetési támogatása

Kapuvár - Három és fél millió forintos támogatást kaptak tavaly a kapuvári civilszervezetek és a művészeti csoportok. Előzőek programokra pályázhattak. Kiemelten támogatottak a néptánccsoportok és a nagyzenekarok.

Kapuvár tavalyi költségvetésében két jogcímen különítettek el támogatást a helyi művészeti csoportok és civilszervezetek javára.
A művészeti csoportokra – többek között a tánc- és zenekarokra – kétmilliót, a civilszervezetekre másfél milliót adott a helyi büdzsé. Hozzá kell tenni, hogy a civilszervezetek nem működésre, hanem programok finanszírozására pályázhattak. Az elnyert támogatások elszámolását a múlt hónapban nyújtották be Csitei Gábornak, az önkormányzat közművelődési és ifjúsági referensének.

A fúvósok a lista élén

A tavalyi év legnagyobb, több mint hatszázezer forintos támogatását a Szabó László vezette, negyvenegy zenészt tömörítő Kapuvár Város Fúvószenekara Egyesület kapta. Az önkormányzattal kötött támogatási szerződés értelmében a fúvósok tizennyolc kapuvári szereplést vállaltak, ám ezenfelül az évente új repertoárral készülő zenekar határainkon túl is öregbítette a város hírnevét.

A néptáncosoké lett a második nagy tétel

A Kapuvár Néptáncművészetéért Alapítvány által létrehozott, Csitei Gábor és Simon Andrásné vezette Kapuvár néptáncegyüttes is fesztiválokon és nyugat-európai szerepléseken használta fel az ötszázharmincezer forintos önkormányzati támogatást. Az együttes – a fúvósokhoz hasonlóan – sokat szerepel határainkon túl és helyi, nemzetközi fesztiválok szervezésében is részt vesznek.

A vegyes kar a harmadik

A támogatások harmadik legnagyobb tételét – háromszáznyolcvanezer forintot – a harminchét tagot számláló Kapuvári Haydn Vegyeskar Egyesület kapta. Az énekkar szintén a támogatói szerződés feltételeként vesz részt kapuvári rendezvényeken, ám több alkalommal utaznak más, magyarországi fellépésre is.

Kiemelt a big band is

Az 1997-ben alakult, Kiss József vezette Hanság Big Band is a város kiemelten támogatott együttesei közé tartozik. A zenekar a Rábaköz–Hanság Turisztikai Egyesület keretein belül működik, támogatásként háromszázharmincezer forintot kapnak a helyi büdzséből, melyet utazási költségekre és hangszerkellékekre fordítanak.

Munkájukat egyebek mellett aranydiplomával is elismerték. Az önkormányzattal kötött támogatási szerződés értelmében több kapuvári rendezvényen is felléptek.

A tavalyi év legnagyobb, több mint hatszázezer forintos támogatását Város Fúvószenekara Egyesület kapta.
A tavalyi év legnagyobb, több mint hatszázezer forintos támogatását Város Fúvószenekara Egyesület kapta.


A támogatások további nagyságrendje a százezer forintos támogatási összeg, melyet Kapuváron hét szervezet kapott meg, a Hanság néptáncegyüttes, a Rábaköz Öröksége Közhasznú Alapítvány, a Magyar Vöröskereszt területi szervezete, a Rábaköz–Hanság Turisztikai Egyesület, a Civil Pont Egyesület, a Kapuvári Polgári Társaság és a Kapuvárért Egyesület.

A város további egyesületei, művészeti csoportjai vagy civilszervezetei harmincezertől hetvenezer forintig terjedő támogatást kaptak a várostól. A teljesség igénye nélkül, például a versmondó stúdió könyvekre és írószerre ötvenötezret, a Kapuvári Kertbarát Kör növényekre és tiszteletdíjra negyvenezret, a Gartai Népfőiskolai Egyesület működési költségekre hetvenezret kapott a kapuvári költségvetésből. A nemrég alakult Gartáért Alapítvány működését hetvenezerrel, az Öntés Jövőjéért Alapítványt ötvenezer forinttal támogatták az elmúlt évben. A Gacs Elemérné által vezetett Zenés Táncszínházat és Junior Mozgásstúdiót harminc-harmincezer forinttal, a Kapuvári Nagycsaládos Egyesületet ötvenezer forinttal támogatta meg a kapuvári városháza.

A támogatások odaítélésén túl egy idei évre szóló rendezvénynaptár kidolgozását is segítette a kapuvári önkormányzat, melyet a közeljövőben nyomtatásban is megkapnak a kapuvári lakosok.

Olvasóink írták

  • 1. Fedayn 2009. január 28. 11:22
    „Nem luxus egy kicsit 2 rezesbandát támogatni?Ja,hogy a magyarattila is ott trombitál?Az más...”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vonat elé hajtott az autó, ketten meghaltak

Szilsárkány-Bogyoszló - Két halálos áldozatot követelő baleset történt vasárnap kora délután a… Tovább olvasom