Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

Civilek

Beledben hat bejegyzett és hét be nem jegyzett szervezet dolgozik. A Beledi Sportegyesület két szakosztállyal – labdarúgás, kézilabda – működik, melyhez 3,1 milliós önkormányzati támogatást kapnak. Szintén a sportban jeleskedik a Delta Testépítő Klub is, amely alig háromszázezer forintos támogatás mellett országos és nemzetközi elismeréseket hozott haza településükre.
Jelentős az Előre Horgászegyesület lakossági támogatottsága (az önkormányzattól valamivel több mint háromszázezret kapnak). A tűzoltó-egyesület komoly feladatot lát el a térségben, munkájukkal több balesetnél és természeti károk elhárításánál találkozhat a helybéli.

Beledben jelentős egyházi élet zajlik, kiemelendő az evangélikus közösség programokkal teli munkája, melyre nem csak a hívőket várják. A kétszázezer forintos önkormányzati támogatás mellett működő Ezüstfenyő Nyugdíjasklub nótacsoportja messze földön híres.

Az önkormányzat több mint öt és fél millió forinttal támogatja a civil szervezeteket, ám ehhez még a helyi képviselők tiszteletdíjának jó része is hozzászámolható – tájékoztatott Nagy Attiláné, a községháza illetékese.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ákosfalvától Riesburgig

Hivatalosan két testvértelepüléssel tartják a kapcsolatot a belediek: a szlovákiai Imellyel és az… Tovább olvasom