Kisalföld logö

2018. 01. 24. szerda - Timót -1°C | 6°C Még több cikk.

Civil szemmel: Milyen volt az esztendő?

Rábaköz - A Kisalföld civil szervezetek vezetőit kérte rövid évértékelőre. Mint kiderült, a sportegyesületben az utánpótlás-nevelés volt a legfontosabb, a vöröskeresztes vezető pedig a véradók emelkedő számát emelte ki. A sérült fiatalokkal foglalkozó egyesület elnöke tartalmas rendezvényekről beszélt, a kónyi polgárőrparancsnok a sikeres akciókat hangsúlyozta.
Fejes Sándorné, a Reménysugár Egyesület elnöke: – Az idei terveket sikerült megvalósítanunk, szerveztünk kirándulásokat, megrendeztük a hagyományos kerti partit. Jártunk többek között Zircen, Hegykőn, felléptünk a csornai evangélikus templom karácsonyi műsorán. Az egyesület létszáma nem változott, a segítő fiatalok azonban főiskolások, egyetemisták lettek, így ők kevesebb időt tudnak velünk tölteni. Sajnos, pénzünk is kevesebb volt 2008-ban. Jövőre próbálunk újabb forrásokat keresni, ezúton is kérem az adózókat, hogy felajánlható egy százalékukat a Reménysugárnak juttassák el.

Fejes Sándorné
Fejes Sándorné

Családi János, a Csornai Sportegyesület elnöke: – Labdarúgásban a 2007-ben megkezdett utánpótlás-nevelést folytattuk idén is. Ennek eredménye az U19-eseknél egy ezüst-, az U16-osoknál egy bronzérem. A kézilabdában is előreléptünk. Az egyesület már két megyei bajnokságban szerepeltet csapatot. Komoly utánpótlás-nevelő munkát végzünk e szakosztálynál is. Szakosztályvezetőnk szerint Csornán még soha nem kéziztek ennyien, még a sikeres, NB I-es időszakban sem. A jövőben két jeles eseményre készülünk. 2009-ben a sporttelep felveszi Kocsis István válogatott labdarúgó nevét, illetve 2010-ben ünnepeljük egyesületünk megalapításának 100. évfordulóját. Ennek szellemében arra törekszünk, hogy felnőtt-labdarúgócsapatunk erre az időre kizárólag saját nevelésű játékosokat vonultasson fel. A cselgáncs-, a karate- és a sakkszakosztály idén is hozta az elvárt színvonalat és eredményeket.

Családi János
Családi János

Koloszár Sarolta, a Vöröskereszt csornai területi vezetője:
– Örömmel jelenthetem, hogy területünkön emelkedett a véradók száma. Sokan vannak új véradók és olyanok is akadnak, akik többéves kihagyás után nyújtják újra karjukat. Ki kell emelnem a Csornai Rendőrkapitányság állományát, akikre mindig lehet számítani és nagy létszámmal vesznek részt a véradásokon. Megtartottuk idén is véradó ünnepségünket, melyen igyekszünk megköszönni mindenkinek az önzetlen segítséget. Ezen búcsúztunk el azoktól is, akik koruk vagy egyéb okok miatt többé nem adnak vért. Karácsony előtt lehetőségeinkhez mérten ajándékokat osztottunk ki, például idős, egykori vöröskeresztes kollégáknak. Nagyon jó az együttműködés a községi szervezetekkel, teszik a dolgukat. Itt mindenképpen dicséret illeti a magyarkeresztúri csoportot. Idén 320-an tettek nálunk sikeres közúti elsősegélynyújtó vizsgát. A három autósiskola tanulói jól felkészülten érkeztek a számonkérésre.

Koloszár Sarolta
Koloszár Sarolta

Csányi Gábor, a kónyi polgárőr-egyesület parancsnoka (az Országos Polgárőr Szövetség idén Aranykereszttel tüntette ki munkájáért): – A polgárőrség szempontjából mindenképpen sikeres esztendőt hagyunk magunk mögött. A rendőrséggel együttműködve részt vettünk több sikeres felderítésben. Stabilizálódott taglétszámunk, a kollégákra bármikor számíthatunk. A helyiek is elfogadnak bennünket, számos esetben keresnek meg bennünket jelzéssel és egyre többször kérik segítségünket is ügyes-bajos ügyeikben. Élvezzük az önkormányzat anyagi támogatását, amit próbálunk úgy beosztani, hogy mindenre kerüljön. Kitüntetésemről annyit, hogy a siker nemcsak az enyém, hanem az egész egyesület érdeme. A tagok nélkül nem tudnánk eredményesen működni és külön köszönet jár titkárunknak, aki nagyon sok terhet levesz a vezetők válláról.

Csányi Gábor
Csányi Gábor

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Évbúcsúztató néptáncosokkal

Magyarkeresztúr - A helyi néptánccsoport idén is megtartotta hagyományos év végi műsorát. Az… Tovább olvasom