Kisalföld logö

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 10°C | 17°C Még több cikk.

Civil műhely

Az elmúlt hét végén pedagógusokból, civilekből megalakult a Rábaközi Civil Műhely Egyesület. A tizenkét taggal alakult szerveződés célja, hogy összefogja azokat a rábaközieket, akik az élet bármely területén tenni akarnak a tájegység hagyományainak megőrzéséért.

„Szülőföldünk, a Rábaköz" címmel tartottak rendezvényt a minap Kapuváron. A rábaközbeli kistérségek településeiről számos polgármester érkezett. Ők konferenciájuk nyomán alakították meg a Rábaközi Civil Műhely Egyesületet.

– A tizenkét alapító tag között olyan civileket szólítottunk meg, akik munkájukkal eddig is és ezután is tenni akarnak a térség hagyományainak megőrzéséért – mondta Hámori György alapító. A tagok között megtalálható többek közt Endrődi József pedagógus, Vas László, a rábakecöli Pajtaműhely vezetője, Nemes Lászlóné Soborról, Horváth Zoltánné Farádról vagy Tóth Zsuzsa Kónyból.

A civil egyesület céljai kapcsán Hámori György kapuvári polgármester elmondta, a már tevékenykedő Rábaköz Vidékfejlesztési Egyesület (RVE) munkája során számos alkalommal találkoztak olyan emberekkel, akik komoly munkát végeztek a térség értékeinek bemutatásában, megőrzésében, ám napjainkig nem kerültek igazán reflektorfénybe, kevés az információ róluk. A most megalakított ernyőszervezet azonban már összehozza a hagyományok őrzőit, szekciókba szervezve őket, közös gondolkodással továbbvihetik a rábaközi hagyományőrzés feladatait.

– Természetesen nem állt meg a civil szervezet tagfelvétele, aki céljainkkal egyetért és szeretne, tudna dolgozni a térség kulturális fejlesztésében, azok előtt nyitva áll a Rábaközi Civil Műhely Egyesület kapuja – mondta Hámori György. Jelenleg a szervezeti és működési szabályzat kidolgozása folyik, később választják meg az egyesület vezetését.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Papírt gyűjt az iskola Csornán

A Széchenyi István Körzeti Általános Iskola szeptember 23-án, pénteken reggel nyolc órától déli… Tovább olvasom