Kisalföld logö

2017. 07. 28. péntek - Szabolcs 16°C | 26°C Még több cikk.

Citerástábor Zalában, megyebeli ifjú muzsikusokkal

Citeraszótól volt hangos a közelmúltban a Zala megyei Kustánszeg község. Megyénkbeli ifjú muzsikusok táboroztak a faluban és sajátították el a hangszer használatát.
Horváth Krisztina zenepedagógus rendszeresen szervez citeratáborokat. Most ötven diák utazott Zala megyébe, a legfiatalabb 7, a legidősebb 21 éves volt. Év közben a fiatalok jó része Horváth Krisztinánál tanul citerázni. Tizenegy faluból érkeztek a táborozók: Fertőboz, Lébény, Mórichida, Mosonszentmiklós, Nagylózs, Pinnye, Rábacsécsény, Rábaszentmihály, Rábaszentmiklós, Sopronkövesd, Berhida.

A fiatal citerások Kustánszegen tanulták a hangszer alapjait.
A fiatal citerások Kustánszegen tanulták a hangszer alapjait.

Zenei tanulmányaikat művészeti iskolákban folytatják Lébényben, Mosonszentmiklóson, a soproni Cinege művészeti iskolában és Rábacsécsényben. A tábor célja elsősorban a szakmai fejlesztés, de a citerázás mellett különböző kötetlen programokon is részt vettek a gyerekek. Horváth Krisztina munkáját kollégái, Molnár Boglárka, Babos Lászlóné, Zemplenszky Nóra, Zemplenszkyné Rujder Éva, Babos László, Tóth Tibor segítették, illetve fiatalok, Raffai Katalin, Csigó Regina, Lakatos Barbara és Freimann Gábor.

Az egyhetes szakmai munka zárásaként koncerttel búcsúztak Kustánszegtől a citerások. A helyi polgármesteri hivatal udvarán zoborvidéki, karádi, mezőföldi, lőrincrévi, szatmári és zalai dallamok csendültek fel. A falubeliek nagy tapssal ismerték el tudásukat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hivatali jutalom a nyomravezetőnek

A minap ismeretlenek törtek be a ciráki önkormányzat egyik raktárhelyiségébe. Ahogy a rendőrség… Tovább olvasom