Kisalföld logö

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 12°C | 23°C Még több cikk.

Céltámogatással a kórház fejlesztéséért

A képviselő-testület hétfői határozata szerint a „Kapuvári” nevet a továbbiakban a csak itt letelepült cégek használhatják, ám kizárólag képviselő-testületi jóváhagyással.
Hétfői rendkívüli ülésén hat napirendi pontról döntött Kapuvár önkormányzata. A testület döntött a Kossuth utca 4. szám alatti üzlet eladásáról. Az ingatlan értékét 4 millió forintban jelölték meg.
A városatyák határozatot hoztak a városnév cégnevekben való engedélyezéséről. A hivatal előterjesztése szerint a „Kapuvári" nevet a továbbiakban a csak itt letelepült cégek használhatják, de csak a képviselő-testület jóváhagyásával. Ennek első példájaként kapta meg a húsgyár új bérlője a „Kapuvári Hús Rt." nevet, szintén a testület egyhangú támogatásával.

Fontos napirendi pont volt a 2004-es céltámogatás megtárgyalása, a kórház gép- és műszerbeszerzésére. Az egyhangúlag elfogadott javaslatról Boros János, az egészségügyi és szociális bizottság elnöke elmondta: jövőre lehetőségük van rá, hogy az önkormányzat a környékbeli településekkel együtt a céltámogatás elnyerésével a kapuvári kórház részére gépeket és műszereket vásároljon. Sikeres pályázatuk esetén 50 százalékos önkormányzati önrész biztosításával sterilizátort szereznek be, egy traumatológiai röntgen munkahelyet teremthetnek, illetve egy digitális képrögzítőt vásárolnának.

Boros János szerint az önkormányzat kénytelen ilyen támogatásokhoz nyúlni a fejlesztések érdekében, mivel az állam nem biztosítja a zavartalan működéshez szükséges pénzügyi fedezetet, holott a helyi kórháznak területellátási kötelezettségei is vannak.
Az egyik napirendként javasolt témát egy tájház megvételéről és kialakításáról a testület elnapolta.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Köszöntője után érte a halál

Még köszöntötte egykorvolt osztálytársait, majd a szeretet virágcsokrát is átadta osztályfőnöküknek.… Tovább olvasom