Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 14°C | 24°C Még több cikk.

Céghálót hoznak létre

A Kapuvári Ipari Park Kft. koordinálná azokat a feladatokat, melyeket a város saját tulajdonú cégeibe szerveznek Kapuváron.

A feladatok közt vagyongazdálkodási és városüzemeltetési tennivalók is lennének. Az átszervezés már elkezdődött.

Pályázati forrásokból készült el Kapuvár Korszerű Településüzemeltetési Programja (TÜF), melyet a képviselő-testület december eleji ülésén fogadott el. Az elképzelések szerint a város több feladatot is saját tulajdonú cégekkel végeztetne el, melyek koordinálását a már átszervezés alatt lévő Kapuvári Ipari Park Kft. végezné. A polgármester szerint a korszerűbb, minőségibb működés mellett az sem elhanyagolható szempont, hogy ezen feladatok önkormányzati működtetése hasznot is termelne a városháza, így a város részére is.

– A testület a minap tárgyalta a – pályázati forrásokból finanszírozott – Korszerű Településüzemeltetési és Fejlesztési (TÜF) Programot, melynek koncepcióját egy fővárosi cég dolgozta ki – mondta el portálunknak Hámori György kapuvári polgármester.

A program készítésére felkért cég ügyvezetője, Lendvai Endre ismertette a részleteket. E program keretében a város egy cégbe kívánja szervezni az üzemeltetési és fejlesztési feladatokat. Erre várhatóan az átalakítandó Kapuvári Ipari Park Kft.-t jelölik ki. A már meglévő cég természetesen – a cím birtokosaként – továbbra is szervezi és működteti a kapuvári ipari parkot.

Kapuvári Ipari Park Kft.: Az összevonás első lépcsője a városi távhőrendszer (jobbra) megvásárlása volt, ám ennél kiterjedtebb feladatköre lesz a városi céghálózatnak – tájékoztatott Hámori György.
Kapuvári Ipari Park Kft.: Az összevonás első lépcsője a városi távhőrendszer (jobbra) megvásárlása volt, ám ennél kiterjedtebb feladatköre lesz a városi céghálózatnak – tájékoztatott Hámori György.

– Az összevonás első lépcsője a városi távhőrendszer megvásárlása volt, ám ennél sokkal kiterjedtebb feladatköre lesz a városi céghálózatnak – tette hozzá a polgármester. A jelenlegi információk szerint többek közt a település rádióját üzemeltető céget is a kialakítandó csoportba szervezik, de ugyanígy ide fog tartozni a vagyongazdálkodásra felállított, tisztán önkormányzati tulajdonú vállalat is. Utóbbi például a város vagyonelemeivel foglalkozik, gazdálkodik.

A polgármester hangsúlyozta, több olyan feladatuk is van, melynek ellátására érdemes saját tulajdonú cégeket létrehozni, a feladatokat vállalkozói alapra helyezni. Ezáltal realizálható hasznot is teremtenek a helyi költségvetésnek. Ezen cégek koordinálását végezné a Kapuvári Ipari Park Kft., melynek vezetésében épp a legutóbbi testületi ülésen történt változás.

Hámori György kapuvári polgármester
Hámori György kapuvári polgármester

– Vertetics István megbízásának végeztével, május végén megpályáztatjuk az ipari park kft. ügyvezetői posztját, addigra az átszervezés folyamatosan történik – mondta Hámori György.

Az átszervezésről szólva kijelentette, a TÜF-program megalkotásakor sok ötletet felvetett a budapesti cég, ezek kidolgozása már folyik a városházán.

Olvasóink írták

 • 3. horvathpal 2009. december 23. 09:14
  „T Olvasók!

  Én személy szerint örülök, hogy végre meglépték, rászánták magukat arra, hogy ügyvezetőt i, és döntést is hoztak az Ipari Parkkal kapcsolatban. Nyilván a jelenlegi ügyvezető nem végleges, és én még mindig manager embert várok ide, persze kiépült tapasztalattal, kapcsolatrendszerrel. Nem aktakukacot!

  A Provertha nélkül az tény ipari park sem lenne és más sem... Ezer szerencse nekünk, hogy ő "ekkora" kapuvári, de tényleg. Én azt kívánom, hogy az örök veszteséges ipari park kft végre nyereséges legyen egy olyan vezető személyében, akit nem csak az iskolái, hanem habitusa, kapcsolatrendszere tehetsége alapján választanak ki, középtávon nyereséges lehet egy ilyen ember az Ipari Parknak és a városnak egyaránt!!”
 • 2. 13.István 2009. december 22. 18:18
  „T . szabi28 ! Miért konkurencia ,ha megvette azért mert volt pénze és eladja majd olyan
  vevönek aki többet fizet érte ! A városnak szerintem akkor jól jött a pénz ,mikor eladta
  a területet! Ha jönne befektető jót tenne a városnak, a sok munkanélkülinek ,meg az országnak is .
  A Provertához hasonló terméket előállitó céget tudsz 100 Km-es körzetben aki idejönne és
  elvinné a munkaerőt ? Elcsábítaná magasabb bérért? Látod az konkurencia lenne,de igy ,hogy
  nem lehet munkaadót oda csábitani,láttad a mai lapot a sok zöld Mínusszal és a sok piros Plusszal !”
 • 1. szabi28 2009. december 22. 12:25
  „Nem mondható ipari parknak!több éve vem történik ott semmi!
  És még igazgatója is van!Szerintem a Provertha tulajdonosa is elég lenne,ővé az egész szinte!
  itt kezdődnek a problémák!nekem sem kellene konkurens a szomszédba!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szellemek ünnepe

A rábaközi táltoshagyomány szerint a téli napforduló a szellemek ünnepe. Az ősök üzenetét hétfőn… Tovább olvasom