Kisalföld logö

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 17°C | 27°C Még több cikk.

Céges támogatással újul meg a templomtér

Megyénkbeli település nyerte meg a Leier cégcsoport országos pályázatát. Az építőipari vállalkozás jóvoltából a farádi evangélikus templom előtti tér szépülhet meg.

Az osztrák–magyar Leier cég a nehéz helyzetben lévő kistelepüléseknek kívánt segíteni fő- és templomtereik megújításában. A nyár közepén írták ki a pályázatot első alkalommal.

– Célunk az, hogy a hazai kisközségek is lehetőséget kapjanak arra, hogy tereiket kiváló díszburkolatokkal rakják le – mondta el Komlós Andor, a Leier Hungária Kft. ügyvezető igazgatója. Hozzátette, a pályázatra elsősorban olyan kistelepülések – 3000-nél kevesebb lakosúak – önkormányzatainak terveit várták, akik elavult, gyakran megközelíthetetlen terekkel rendelkeznek. Megjegyezte, az ország jelenlegi helyzetében fontos, hogy a cégek a társadalmi felelősségvállalás jegyében valahogy próbáljanak segíteni.

Gombor Krisztián lelkész elmondta, a térkövezéssel meg szeretnék védeni a több mint 200 éves, amúgy is vizesedő templomot a csapadéktól.
Gombor Krisztián lelkész elmondta, a térkövezéssel meg szeretnék védeni a több mint 200 éves, amúgy is vizesedő templomot a csapadéktól.

A farádi evangélikus egyházközség az önkormányzattal közösen indult a ˝Miénk itt a tér˝ elnevezésű pályázaton. Gombor Krisztián lelkész elmondta, egyrészt a településképet szeretnék emelni a terület térkövezésével, másrészt pedig meg szeretnék védeni a több mint 200 éves, amúgy is vizesedő templomot a csapadéktól. Hozzátette, a tér egyik meghatározó mintázata egy evangélikus szimbólum lesz, amelynek célja az identitás erősítése és a közösségépítő eszme hangsúlyozása.

A mintegy négyszáz tagot számláló egyházközség igazi összefogásban építi meg a teret. A helyiek, az önkormányzat és a Leier mérnökei is segítenek, hogy tavasszal, a templom 225. évfordulóján felszentelhessék a közösségi teret.

Olvasóink írták

 • 3. Elefánt 2009. december 04. 21:23
  „Csak érdeklődöm:
  Hol vannak hozzá a tervek a csapadévíz elvezetéséhez, meg a térkövek lerakásához? Csak követ nyertek, vagy ez beleillik eme tervekbe, melyeket eleve megterveztettek és, engedélyeztettek?
  Nagyon jó hogy lesz, de hogyan!”
 • 2. janika 2009. december 04. 10:21
  „Már azt,hittem elmarad a szentelés az amúgy is vizesedő esővíztől, de lám a szöveg végán ott fityeg és nem marad el!”
 • 1. janika 2009. december 04. 10:18
  „Hát a "szentelés" hol maradt?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Duplázódott az álláskereső pályakezdők száma

Romló munkaerő-piaci mutatókkal, öt százalék alatti álláskeresővel és egyre több pályakezdő… Tovább olvasom