Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 3°C Még több cikk.

Bútoralkatrészeket loptak az üzemből

Üzemi szarkák buktak le egy szanyi kft.-nél, miután bűntársuk teherautóján különböző, értékes bútoralkatrészeket akartak kijuttatni az üzemből. A lopott áruk végállomása Pápa volt, az értelmi szerző lakásán is találtak bútoralkatrészeket.
A Kisalföld információja szerint akár több millió forintos is lehet az a kár, amit a cég három dolgozója és egy külső szállító okozott a német tulajdonú, szanyi Interfa Bútoripari Kft.-nek. A társaság egyik műszakvezetője, a pápai J. Á., valamint S. B. raktáros és V. Z. anyagmozgató, helyi lakosok akkor buktak meg, amikor a portás megállította a beszállító cég megbízott fuvarosának, D. J.-nek a teherautóját, amivel az a göngyölegvisszárut akarta kivinni az üzemből.
A tételes vizsgálatkor közel 400 ezer forint értékű bútoralkatrész volt elrejtve a göngyöleg között.

A Csornai Rendőrkapitányság vizsgálati alosztályának vezetője, Rétyi Árpád őrnagy elmondta lapunknak, hogy a szanyi üzem portaszolgálatán – a társaság ügyvezető igazgatójának utasítása szerint – szigorított ellenőrzést tartottak. Március 9-én este az egyik teherautón tartott tételes vizsgálatkor a göngyöleg között a menetokmányokon nem szereplő bútoralkatrészeket találtak.

Az ügy főszereplői közül hárman az üzem dolgozói, a negyedik a fuvarozó. A cég műszakvezetőjének pápai lakásán házkutatást tartottak, s különböző bútoralkatrészeket találtak nála. Az összegyűjtött bizonyítékok elegendőek arra, hogy a gyanúsítottak ellen jelentős értékre elkövetett lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt vádemelési javaslatot adjanak át az ügyészségnek. A rendőrség tovább vizsgálja, hogy a lebukáskor talált alkatrészeken kívül a gyanúsítottak vittek-e még ki többet is az üzemből.

Az alkatrészek további sorsa is tisztázásra vár.
Az Interfa ügyvezető igazgatója, Szeiber László elmondta a Kisalföldnek, hogy a kilopott alkatrészekből – formaszivacsokból, berugózott favázakból, fémvázakból, szövetekből, fotelmozgató távirányítókból – egy gyakorlott kárpitos néhány óra alatt összerak egy bútort.

– Ezek az alkatrészek régebb óta „vándoroltak" ki az üzemből. Mi decemberben fogtunk gyanút, mégpedig úgy, hogy a szivacs alkatrészekből, amik két magyar beszállítótól érkeznek, egyre több lett a hiány, úgymond „tévesen" szállítottak. S ha hiányzik, újrarendelünk. De gyanúsan egyre több lett az újrarendelés, és figyelni kezdtünk – tudtuk meg Szeiber Lászlótól.

Az ügyvezető elmondta, hogy a bűncselekmény felderítésében a beszállító cég is a segítségükre volt. A három munkatárs, a műszakvezetővel az élen – érthető módon már egyikük sem dolgozik a cégnél –, a közeli Pápára vitte az alkatrészeket.

– A lopássorozat régóta tarthatott a kivitt anyagok alapján, amikből nagyon sok teljes bútort összerakhattak. Akár többmilliós is lehet a kárunk, mivel termékeink értéke jelentős. Nagyon szomorúnak tartom, hogy épp a kárpitosüzem műszakvezetője az értelmi szerző, míg a raktáros papíron eltüntette a hiányt. S ami igazán fontos, a cég az egyik legnagyobb munkaadó a környéken, közel ötszáz emberrel dolgozunk. S ha ilyen esetek miatt a német tulajdonos úgy dönt, hogy máshová viszi a termelést, sok ember maradna munka nélkül – gondolkodott hangosan a jövőről az ügyvezető igazgató.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Növekvő szociális ellátások

A csornai önkormányzat erre az esztendőre 54 millió 467 ezer forintot irányzott elő rendszeres; 13… Tovább olvasom