Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Buszt kaptak az iskolatársulások

A kapuvári kistérség huszonhárommillió forint pályázati pénzt kapott két busz beszerzésére.
Hétfőn a kapuvári többcélú kistérség polgármestereinek jelenlétében adták át azt a két húszszemélyes buszt, melyet a kistérség pályázott meg a múlt évben. Axnix Ildikó kapuvári aljegyző szerint a pályázati pénz szinte teljes egészében fedezte a beszerzést, a költségeket csak kismértékben lépték túl.

Biró Péter polgármester elmondta: az egyik járművet a kapuvári mikrotérség kapta, üzemeltetésére pályázatot írtak ki, melyet egy helyi vállalkozó nyert meg. A mikrotérség buszával a himodi és höveji gyermekek utazhatnak a kapuvári iskolákba. Tompáné Balogh Mária beledi polgármester vihette haza a második járművet, amellyel az edvei, vásárosfalui, rábakecöli és dénesfai gyermekeket szállítják a beledi iskolába. Az üzemeltető a beledi Általános Művelődési Központ lesz. A két jármű fenntartására és üzemeltetésére állami normatívát kap a kistérség. Ennek összege évente mintegy hétmillió forint, amely a polgármesterek szerint fedezi a buszok költségeit.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Belvíz és víznyomás okoz gondokat

A javuló időjárás lehetővé tette a gazdálkodók számára a tavaszi munkák elvégzését. A Rábaközben is a földeken találjuk a termelőket, akik közül többen – kicsit megkésve ugyan – az árpavetésre készülnek. A termelők számítanak a tavaszra, és bíznak abban, hogy idén szerencsés évük lesz. Az acsalagi gazdák gondjait a belvizek szaporítják. Tovább olvasom