Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Buszjáratot az ingázó gyerekeknek

Nincs megfelelő buszjáratuk azoknak a markotabödögei diákoknak, akik Enesén tanulnak.

Megfelelő időpontban nincs buszjáratuk azoknak a markotabödögei diákoknak, akik Enesén tanulnak szeptembertől. A helyi iskola ugyanis megszűnt, ezért muszáj utazni.

Nem várta jó szívvel az iskolakezdést néhány markotabödögei család. A helyi iskola ugyanis megszűnt, így a gyerekeknek reggel és délután autóbuszozniuk kell. Legtöbben a kónyi iskolát választották, de jó néhány olyan szülő is akadt, aki csemetéjét inkább az enesei tanodába íratta be. A messzebb eső faluba viszont nincs megfelelő autóbuszjárat reggelente. A szülők kérték, változtasson a Volán a menetrenden, de elutasító választ kaptak.

Az Enesén tanulók így iskolai napokon már reggel fél hétkor buszra ülnek, mivel később nincs járatuk. A markotabödögei édesanyák szerint legalább hét kisdiákot érint a korán kelés, de rajtuk kívül is lennének, akik igénybe vennék a későbbi buszt. Azt mondják, a Csornáról érkező és Enesére tartó járat időpontja megfelelő lenne, hiszen az a szomszédos falu, Fehértó előtt, az úgynevezett „négyházaknál" mindig kiáll néhány percre. Pont annyi időre, amely alatt néhány kilométeres kitérővel felvehetné a markotabödögeieket. Gyűjtöttek már aláírásokat – az íven a település polgármestere is támogatta ügyüket –, amelyeket eljuttattak a Volánhoz. A cégtől érkezett válaszban Mihályka Imre üzletág-igazgató leírta: tizennégy gyerek két-három irányba szállítása a mai körülmények és gazdasági szabályzók miatt nem lehetséges. Az igazgató hivatkozik arra is, hogy Markotabödöge Kónnyal áll társulásban, így a Volánnak ezen a vonalon kell kiszolgálnia az igényeket.

Felborítaná a menetrendet

Gál József, a Kisalföld Volán csornai üzemvezetője érdeklődésünkre elmondta: nem tudnak segíteni a markotabödögeieknek.
– Nem tudjuk megoldani, hogy változtassunk a menetrenden, hiszen akkor több iskolás és utas érdeke sérülne – fejtette ki Gál József. – A menetrend változtatásával Enesére későn érkezne meg a busz, így a csatlakozások is veszélybe kerülnének.

A Fehértó előtti, néhány perces várakozással kapcsolatban megjegyezte: rendszeresen nem, csak alkalmanként áll ki a járat, amikor korábban érkezik, legtöbbször viszont, főleg télen, inkább a késésével kell számolni. Ha Markotára is bemenne a busz, az tízperces kiesést jelentene, ami megint csak felborítja az egész menetrendet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem felejtik iskolájukat

Tegnap délután ünnepélyes tanévnyitó keretében átadták Csornán a Hunyadi János Gimnázium és Szakközépiskola, valamint a Szilágyi Erzsébet Középiskolai Kollégium csaknem teljesen felújított épületét. A kivitelezés novemberben fejeződik be, addig egymás mellett dolgozik építő, tanár és diák. A rekonstrukció 321 millió 618 ezer forint állami címzett támogatással valósul meg. Tovább olvasom