Kisalföld logö

2018. 08. 20. hétfő - István 18°C | 32°C Még több cikk.

Busz és kaminon ütközött a 85-ös főúton

Kóny - Szerencsés kimenetelű baleset történt hétfőn délelőtt a 85-ös főúton. Kóny térségében egy kamion és egy menetrendszerinti autóbusz ütközött. Galéria.
A járművek Sopron felé haladtak, amikor a kamion forgalmi okokból fékezett. A busz vezetője valószínűleg későn észlelte ezt és a pótkocsinak ütközött. A járművek sebessége szerencsére nem volt nagy, így a balesetnek mindössze két könnyű sérültje lett a busz utasai között. A balesethez nagy erőkkel vonultak ki a tűzoltók és a mentők is. Utóbbiak például négy járművel.


Busz és kamion ütközött a 85-ös főúton

A helyszínelés idejére a főút egy sávját lezárták, ezért mindkét irányból torlódás alakult ki.

Olvasóink írták

 • 12. HUNmegint 2008. június 04. 14:32
  „Csakhogy még tisztább legyen:Ez az az egyszerű eset,amikor 2 jármű ütközik.A többi irreleváns.Az ELSŐ a kamion,mert őbele ment a HÁTSÓ, a busz.A volvo nem számít.Forgalmi okból fékezett a kamion.Ne tíz autós összecsúszásra értsétek ezt az első-hátsó dolgot.Ha 2-nél több autó van,akkor már bonyolultabb megállapítani ezt az egészet.DE mivel itt 2 volt csak,ezért a hibás kiléte adódik.És a KRESZ még mindig nem "pletyó"
  Ezen nincs mit vitatni,mert az feketén fehéren így van!

  És kedves törzsbuszos! Amit leírtál,prímán mutatja, hogy mennyire nem vágod a dolgot! Képzeld járok arra,igaz nem busszal!
  És a 85-ös igenis nem balesetveszélyes út!Vannak előzésre kiválóan alkalmas egyenesek,széles az út,mi kell még?Arról nem az út tehet, hogy sok a balfék, és mindenki a beláthatatlan kanyarban akar előzni!
  És a legjobb:ha betartod a köv.táv.-ot,akkor oda 2en is befurakodnak?!!Apám!!Ez komoly?Hát akkor menj az előtted lévő seggébe,nehogy már oda befurakodjanak!Legfeljebb az első fékezésnél letolod,de majd mondhatod neki,hogy azért toltalak le, mert amúgy befurakodott volna oda egy kocsi.Azért,mert sok a bunkó,még nem kell nekünk is annak lenni!”
 • 11. HUN 2008. június 04. 14:14
  „Okoskák Ti meg olvassátog el talán a KRESZ-t!!!Nem a googlben kell az ilyennek utána járni!!Nagyon képben vagytok látom.Akkor lehet a hátsó nem hibás,ha az előtte menő nekiment valaminek/valakinek, és ezért lerövidült a féktávja.
  A HÁTSÓ alatt azt értem,aki belemegy az előtte lévőbe.Mivel erről a konkrét esetről volt szó, gondoltam ez azért világos lesz...
  És ez nem "pletyó".
  "27. § (1) Járművel másik járművet csak olyan távolságban szabad követni, amely elegendő ahhoz, hogy az elöl haladó jármű mögött - ennek hirtelen fékezése esetében is - meg lehessen állni."
  Akkor Ti miről beszéltek?Olyan távolságra haladt?NEM!Akkor ki a hibás!?”
 • 10. kekec 2008. május 30. 22:32
  „"8. hozzászólás QSPAN 2008.05.28 19:40

  "az a hibás aki hátul van"
  Ez valóban nem biztos. Az a hibás, aki nem bír megállni az előtte FÉKEZVE (!!) megállók mögött! Itt teljesen egyértelmű a dolog: a buszos qrta el.”
 • 9. kekec 2008. május 30. 22:25
  „"4. hozzászólás törzsbuszos 2008.05.27 00:27

  Eszetlen barom volvós mi a szart csinált?"
  Azt nem tudni, de kinek mi köze hozzá? Megálltak mögötte? Igen? Akkor ki a barom? Aki belement az előtte FÉKEZŐbe!
  Ilyen egyszerű. Mint pl. te is.”
 • 8. QSPAN 2008. május 28. 19:40
  „Nem értem má megint miért kell a kamionosokat bántani hisz neki jelen esetben semmi köze nincs a balesethez.
  Hunnak meg nincs igaza abban hogy az a hibás aki hátul van
  Ez csak bugyuta pletyó.
  Keress rá a googlén meglátod más lessz a véleményed.”
 • 7. Pici 2008. május 28. 18:33
  „Hun, Törzsbuszosnak teljesen igaza van!Évek óta járok Győrbe,busszal vagy autóval a 85-ös ön és a86-os on is.Az emberi mentalitás, teljesen megváltozik a nagy forgalmú főutakon!Ez szinte csak magyarországra vonatkozik.Járom a környező országokat, és ott sokkal udvariassabbak a sofőrök egymással.Csak egy példa a buszsofőrök védelmébe,az életünket köszönhetjük neki.kamion szerelvény előz tiltott(beláthatatlan) helyen,a vontató elhagyta a buszt.Jönnek szembe és a kamion bevág a busz elé,igen de van mögötte 18t-ás pót is.Nagy fékezés, félig az árokparton a busz!Kamion mint aki jólvégezte dolgát hajt tovább!!!!!!!És még sorolhatnám százával az ilyen"sztorikat"! A személyautókról nem is beszélve.
  Kérdés volvos mit szolt volna, ha a kamion letarolja a kocsit elsőbség megadásának elmúlasztása miatt?!”
 • 6. törzsbuszos 2008. május 27. 22:35
  „Nemtombolán nyertem és lehet többet járok a 85-ösön mint te. Ha jársz arra tudhatnád, ha betartod a normál követési távolságot, akkor oda legalább 2-en befurakodnak.”
 • 5. Hun 2008. május 27. 10:57
  „Kedves törzsbuszos!
  Ha van jogsid, gondolom tombolán nyerted.Ugyanis mindig az a hibás,aki hátul van.Nem tartott kellő köv.táv-ot.Ennyi.Ezen nincs mit ragozni.Ha sz@r a fék,akkor mégnagyobbat kell tartani.Amúgy meg a buszokon általában jó a fék.A volvos legfeljebb ostoba volt, hogy besatuztatja a mögöte jövőket, de hibás nem.Ja és nem kell tudni busztípus és utasszám szerint a köv. táv.-ot, hanem érezni kell.”
 • 4. törzsbuszos 2008. május 27. 00:27
  „Eszetlen barom volvós mi a szart csinált? Egy főúton barom módjára nem lehet majdnem megállni.
  A sofőr egyébként nagyon jól vezet, talán ez volt az első balesete. Sajnos most nem sikerült időben megállnia. Ennek az öreg tartalék Ikarusnak ezek szerint nagyon szar a fékje.
  De gondolom itt mindenki profi sofőr és minden busztípusra és minden utasszám mellett kívülről tudja, hogy mekkora távolságot kell tartani, ha egy barom volvos van előtte, amit épp egy kamion takar.”
 • 3. Lacikó 2008. május 26. 21:56
  „Szerintem meg Papp József bukott csornai tanácselnököt kellenne Kalodába zárni és kitenni száradni,mert ő miatta nin cs elkerülő!Ö azzal beérte,hogy a túristák elkerülik a várost,de ez nem ugyan az,csak ő ezt nem érti,mert a vörös köd takar.”
 • 2. Kapuvári 2008. május 26. 19:37
  „Általában a Volánbuszok azok, melyek óvatosan közlekednek a 85-ös főútvonalon! Emnlékszem, Sopronból hazafelé a pesti buszok aligha lépték át a 60 km/h-t, tempomattal vezettek egészen Kapuvárig. Nem volt jellemző a túlzott hajtás. Persze itt majd kiderül, ki volt a hibás, de tuti, hogy a buszos!
  Ilyen esetben, kedves LOPEZ azt kell tenned, hogy többször felvillantod a féklámpádat menet közben, ekkor a busz észreveszi h fékeztél (valójában nem, mert a féklámpa felvillanásával még nem blokkol a fékrendszer). Sokszor ezt kell tenni, mert sajnos sok az őrült az utakon!”
 • 1. Lopez 2008. május 26. 16:57
  „A követési távolság meg vajon mi? Ma is hazafelé követett egy busz 2 méterre, gondolom, nem tetszett neki, hogy lakott területen 60nal megyek. Ha fékeznem kellett volna, páran ott is megsérülnek.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Összefogással a kórház parkjáért

Csorna - „A Margit Kórházat nemcsak anyagi áldozatvállalással, hanem tettekkel is segíthetik a… Tovább olvasom