Kisalföld logö

2018. 07. 21. szombat - Dániel, Daniella 17°C | 30°C Még több cikk.

Büntetik a szabálytalan bicikliseket

A Csornai Rendőrkapitányság közlekedési osztálya is csatlakozott a megyei közlekedési és baleset-megelőzési bizottság akciójához.
Kedden este láthatósági mellényeket, fényvisszaverő matricát és világítóberendezést adtak azoknak a kerékpárosoknak, akik lámpa nélkül közlekedtek.

Böröcz Péter százados, a közlekedési osztály helyettes vezetője elmondta: a biciklisek meglepődve fogadták, hogy büntetés helyett ajándékot kapnak a szabálytalanságért. – Tapasztalatunk az, hogy a hideg időben kevesebb kerékpáros közlekedik a városban – jegyezte meg Böröcz százados. – Akik még „kimerészkednek" az utcára, megfelelően felszerelt járművel rendelkeznek. Az év más időszakában azonban nem ilyen kedvező a kép. Nyáron és ősszel gyakrabban találkozunk kivilágítatlan kerékpárral. Számos esetben, ha van is lámpájuk, nem kapcsolják be, vagy csak a hátsó, illetve az első működik. A közlekedési szabályok betartásával is vannak gondok. Igaz, a városban ez nincs is megoldva, azaz nincs kerékpárút, éppen ezért, ahol tudnak, mennek a biciklisek. Nem veszik figyelembe, hogy gyalogjárdán nem közlekedhetnek például és egyéb szabálytalanságokat is elkövetnek.
Böröcz Pétertől megtudtuk: 2006-ban sok olyan baleset volt – köztük súlyos sérüléssel járó is – Csornán, amelynek biciklis volt az áldozata. Ezek jó részének a kerékpáros az okozója is. Az osztályvezető-helyettes hozzátette: az elmúlt másfél hónapban több olyan akciójuk is volt, amikor csak figyelmeztették a bicikliseket. A közeljövőben azonban már nem lesznek ilyen elnézőek a rendőrök. „A szabálytalankodókkal szemben feljelentést, szabálysértési eljárást kezdeményezünk" – jegyezte meg Böröcz százados.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jövőre fizetős lehet a 85-ös és a 86-os

2007 áprilisától a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium tervei szerint fizetős lesz a 86-os főút Csorna és Körmend között. Megyénkben érintett még a 85-ös főút Csorna és Győr közti szakasza. Kimaradt a Csorna–Mosonmagyaróvár és a Csorna–Sopron szakasz is. A díjak mértékéről egyelőre nincs információ. Tovább olvasom