Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Búcsúra és falunapra készülnek a maglócaiak

Falunapra készülnek a maglócaiak. Idén templomuk búcsújának napján tartják a rendezvényt, ekkor emlékeznek egykori plébánosukra, Kövér Fidélre is.


Maglócát a májusi időközi választás óta irányítja Farkas Miklósné. A polgármester számára nem idegen ez a fajta munka, hiszen a rendszerváltás óta volt képviselője, alpolgármestere a településnek. Az átadás-átvétel így formalitás volt Maglócán a választás után.

– Több munkával jár a polgármesteri tisztség, mint az alpolgármesteri, de nem bántam meg, hogy elvállaltam. Ha egészségem engedi, ki is tartok – mondta a Kisalföldnek Farkas Miklósné. – Igyekszem részt venni a kistérségi rendezvényeken és a tapasztalatokat idehaza is hasznosítani. Egyvalamiben úgy látom, egyedülállóak vagyunk a járásban. Abban, hogy a község területén az összes zöldterületet az önkormányzat tartja rendben. A házak előtt is. Persze a munka sok pénzbe kerül, de eddig bírtuk. Közben korszerűsítjük a községházát, akadálymentes bejárót alakítottunk ki, a kaput tesszük rendbe. Még az előtér és a nagyterem járólapozását kell elvégeznünk, valamint a fűtésre kitalálni valamilyen megoldást. Ez utóbbi nem lesz olcsó beruházás. Nemrégiben a felzárkóztatási alapból kaptunk némi támogatást. Jól jön természetesen, csak az a gond, hogy előírják, mire költhetjük. Például bútorokra, berendezési tárgyakra, ami viszont nem olyan égető probléma.

Farkas Miklósné évtizedek óta szolgálja Maglócát, májustól polgármesterként.
Farkas Miklósné évtizedek óta szolgálja Maglócát, májustól polgármesterként.

Farkas Miklósné a távolabbi tervek között megemlítette a ravatalozó felújítását. Még nagyobb és fontosabb feladatként jelölte meg a templom tetejének rekonstrukcióját.

– Az egyházközségé az épület, de az önkormányzat is segítené a munkát. A télen ugyanis beázott, sürgős lenne a tető felújítása. Más értékünk ugyanis nincs a faluban, erre kell vigyáznunk – jegyezte meg a polgármester.

A munkák mellett készülnek a helyiek az augusztus 24-i falunapra. Idén a templomi búcsúval együtt tartják meg. Az ünnepi szentmisén Kövér Fidélre, a község tisztelt és szeretett plébánosára emlékeznek születésének 110., halálának 20 évfordulóján. Ugyanakkor köszöntik az újmisés premontrei atyát, Heiter Róbert Gottfriedot is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ingyenes képzések Csornán

LEADER-pénzből újabb ingyenes képzések indulnak a művelődési központban. Tovább olvasom