Kisalföld logö

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 13°C | 23°C Még több cikk.

''Bravissimi'' volt a Tulipánt

Csorna - A csornai Tulipánt Népzenei Együttes az itáliai Mitteleuropa Fesztiválon zajos sikert aratott. A környék tánccsoportjainak kíséreteként és önállóan is több hazai és külföldi fesztiválon vettek részt.
Mozgalmasan teltek az elmúlt hónapok a csornai Tulipánt Népzenei Együttes tagjai számára. Szerepeltek Lengyelországban, Szerbiában, Olaszországban, Belgiumban.

– Népzenei táborokban csiszoltuk tovább az eddig megszerzett tudásunkat – mondta az együttes vezetője, Molnár Nándor.

– Augusztus második felében a Római Magyar Akadémia felkérésére, a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumának támogatásával utaztunk az olaszországi Giassicóba, hogy fellépjünk az idén 35. alkalommal megrendezett Mittel-europa Fesztiválon.

Molnár Nándor szerint a Közép-Európa országai közül lengyel, magyar, cseh, szlovák, osztrák, horvát, szlovén és olasz csoportok szerepeltek a rendezvényen. Magyarországot a Tulipánt Népzenei Együttes képviselte. Műsorukban a közönség a Kárpát-medence egész területéről hallhatott autentikus magyar népzenét, Szikora Réka és Németh Péter tolmácsolásában pedig mezőségi, kalotaszegi, székelyföldi, szatmári, valamint rábaközi táncokban gyönyörködhetett.

Valamennyi fellépésük nagy sikert aratott. A fesztivál főszervezője a római magyar nagykövetnek küldött üzenetében így ír az előadásukról: „Nagy öröm volt mindannyiunk számára az, hogy ezen a szép eseményen velünk volt egy ilyen mind szépségben, mind szimpátiában, mind ügyességben kvalifikált hivatalos képviselete Magyarországnak. A Tulipánt együttes tagjai nagyon ügyesek (bravissimi) voltak és öröm volt őket nézni. Muzsikájuk és előadásuk igazán élmény volt! Magyarország kiválóan képviseltette magát és annak is gratulálni szeretnék, aki őket választotta. Őszintén szeretném Önnek megköszönni ezt a csodálatos »ajándékot«, ami nagyon megtisztelte a »mi« ünnepünket, de Magyarországot is! Nehéz lesz őket elfelejteni!..."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Októbertől nyolcmilliós támogatás az önkormányzatoknak

Szociális ellátás - A falugondnoki hálózatok október végétől nem pályázattal, hanem… Tovább olvasom