Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Bővülő felnőttképzés Csornán

Magáncégek, alapítványok és középiskolák egyaránt várják a tanulni vágyó felnőtteket.
 
A Hunyadi-gimnáziumban – és kihelyezett tagozatán Répcelakon – esti tagozaton is tanulhatnak a felnőttek – tájékoztatta a Kisalföldet Kovács Istvánné igazgató. Emellett az országos képzési jegyzékben szereplő, szakmai végzettséget adó, érettségire épülő, egyéves tanfolyamok is lehetőséget kínálnak a tanulásra. Ily módon sajátíthatják el a szükséges tudnivalókat azok, akik ügyintéző-titkár II., továbbá a gyermek- és ifjúsági felügyelő II. területen szeretnének dolgozni. A képzés szakmai vizsgával zárul. Szeptembertől bővül a kör, hisz a közgazdasági osztály számára tervezik bevezetni az irodavezető-szakképzést. Továbbá megkezdik az ügyfélszolgálati asszisztensek és a pedagógiai asszisztensek esti képzését is. Ehhez azonban arra lesz szükség, hogy az önkormányzat képviselő-testülete módosítsa az intézmény alapító okiratát.

A Csukás Zoltán Mezőgazdasági Szakközépiskolában is hagyománya van a felnőttképzésnek. Korábban érettségi bizonyítványt is szerezhettek a felnőttek levelező tagozaton, ám mostanra ez a fajta oktatás megszűnt. Ugyanakkor többféle tanfolyami képzés is zajlik egyidejűleg az intézményben. Dr. Kristóf János igazgató elmondta: részben a mezőgazdasági szakterülethez kapcsolódó, szakmai végzettséget adó tanfolyamokat szerveznek, illetve a környékbeli gazdaságok igénye szerint a dolgozók továbbképzésében is részt vesznek. Többek között két éve kezdték el az  ezüst- és az aranykalászos gazdatanfolyamot. Képeztek és képeznek mezőgazdasági gépkezelőket, intervenciós raktárosokat, a növényvédelem területén dolgozó szakembereket. Folyamatosak a számítógép-kezelői tanfolyamok és mezőgazdasági vontatóvezetői jogosítvány megszerzésére is lehetőség van a Csukás-szakközépiskolában, ahol az elmúlt évben mintegy kétszázhúsz felnőtt gyarapíthatta tudását.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tiszta erdőt, szép mezőt!

„ Tiszta erdőt, szép mezőt!" – így köszönt Nagy László, a Fertő–Hanság Nemzeti Park nyugdíjas őrkerület-vezetője, a Hanság elhivatott védelmezője. Nemzeti ünnepünk alkalmából Magyar Köztársasági Ezüst Érdemkereszttel ismerték el természetvédelmi munkáját. Már a Hansági Tájvédelmi Körzet megalakulásakor is a természetvédelem határozta meg Nagy László mindennapjait. Tovább olvasom