Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 1°C Még több cikk.

Bőven van javítanivaló a garanciális 86-os főúton

Garanciális javítások miatt dolgoznak munkagépek a napokban a 86-os főút nemrégiben felújított, Csorna és Mosonmagyaróvár közti szakaszán.


Megtörtént a felújított és tavaly átadott 86-os főút egyéves, garanciális bejárása. A hibákat folyamatosan javítja a kivitelező, várhatóan szeptember végére fejezik be. A bősárkányi polgármester azt mondja, neki is lettek volna felvetései, de problémáit nem mondhatta el. Szalay Imrét ugyanis nem hívták meg a bejárásra.

– Amikor a felújítás műszaki átadása megtörtént, felsoroltam, milyen hibákat, mulasztásokat tapasztaltunk. Abban maradtunk, hogy a garanciális javítások időszakában visszatérünk rájuk. Most meglepődve hallom, hogy ez megtörtént és mi lemaradtunk vagy inkább kimaradtunk ebből. Sajnálom, pedig számítottam rá. Jövő héten lesz képviselő-testületi ülésünk, napirendre vesszük a kérdést. Azt hiszem, írásban küldjük majd el a főúttal kapcsolatos gondjainkat a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.-nek (NIF) – fogalmazott Szalay Imre.

A bősárkányiak még májusban hívták fel a figyelmet az új burkolat hibáira. Ezt a panaszt orvosolja a kivitelező. Képünkön Szalay Imre polgármester és Laffer Lajosné. Fotó: Kisalföld-archívum
A bősárkányiak még májusban hívták fel a figyelmet az új burkolat hibáira. Ezt a panaszt orvosolja a kivitelező. Képünkön Szalay Imre polgármester és Laffer Lajosné. Fotó: Kisalföld-archívum

A beruházás koordinátora ugyanis a NIF Zrt. volt. A bősárkányi polgármester sorolta: a csapadékvíz elvezetése sok helyen nem megoldott a főút felújítása óta. Nem folyik el a víz például az északi faluvégen, gond van a katolikus faluház közelében, az iskola környékén. A maglócai bekötőútnál az árok magasabban van, mint a mellette lévő terület, tehát eleve képtelen a víz elvezetésére.

A Kisalföld érdeklődésére a NIF Zrt. úgy tájékoztatott: a beruházás kivitelezője, a Teerag-Asdag Építőipari és Kereskedelmi Kft. a garanciális hibajavítás keretében az útszakaszon burkolatjavítást, festést végez, továbbá Bősárkányban a megsüllyedt útpálya helyreállítását. A munkálatok megkezdődtek, várhatóan szeptember végén fejeződnek be.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivője az ugyancsak a főúttal kapcsolatos munkákról úgy fogalmazott, hogy a Csorna és Mosonmagyaróvár közötti szakaszon a közútkezelő munkatársai a nem garanciális meghibásodás miatti javítási munkákat végezték el Jánossomorján. A csornai üzemmérnökségüknél dolgozó közfoglalkoztatott munkavállalók a Csorna és Bősárkány közötti szakaszon az út menti területen a szemetet szedték össze, illetve Bősárkány előtt a parkolót takarították.

Olvasóink írták

  • 1. Goldman 2013. szeptember 05. 11:04
    „Magyar Közút Nonprofit Zrt: az óváriak a saját területükön le tudták vágni az útpadkán növő parlagfüvet.
    A csornaiak mire várnak?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rendhagyó történelemórát is tartanak az íjászok

Három szervezett csoport ápolja a történelmi hagyományokat a Rábaközben. Tovább olvasom