Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Bosszankodó bérlők

Tizenhat új bérlakást adott át februárban a csornai önkormányzat. Elsősorban fiatalok költöztek az otthonokba.
Február közepén adták át Csornán a volt határőrlaktanya legénységi épületében kialakított tizenhat összkomfortos bérlakást. A beruházást 180 millió forinttal az állam is támogatta, amihez szükség volt az önkormányzat 70 milliójára is. Mára minden otthon megtalálta új lakóját, elsősorban fiatalok költöztek a Gyöngyvirág utcába.

Tengelyig érő vizes föld

Nehezen megközelíthető mostanság a tizenhat bérlakás, hiszen tengelyig érő sár fogadja az udvarban az arra autózót. Erre panaszkodnak az ott élők is. Mint mondják, babakocsival például meg sem próbálják az „átkelést".

Tompos Ildikó párjával lakik február óta az egykori legénységi épületben, a kicsi, de kényelmes lakásban. Egyedüli problémaként ő is az áldatlan útviszonyokat említi.
– Nagyon örülünk, hogy megkaptuk a bérlakást, hiszen kettőnknek igencsak megfelel – mondja. – Egyedül a nagy sár miatt van okunk panaszra, mivel

autóval egyáltalán nem lehet bejárni. A szomszédos pékség előtt állunk meg, ez viszont a tulajdonosnak nem tetszik érthető módon, hiszen a vásárlói elől foglaljuk el a helyet. Valamit kezdeni kellene a területtel, mert ha megjönnek a tavaszi esők, még gyalog sem tudunk kimozdulni otthonról.

Nehéz a tisztán tartás

Gáspár Andrásné férjével költözött a Gyöngyvirág utcába, átmenetinek tekintik ez a megoldást.
– Negyvenöt négyzetméteres a lakásunk, elég jó az elrendezése, meg vagyunk vele elégedve és a lakbér sem magas – vélekedett a fiatalasszony. – Egyelőre jól érezzük magunkat itt, még nem döntöttünk a továbbiakról, majd meglátjuk, hogy alakulnak a dolgaink. Építkezésre nem hiszem, hogy gondolhatunk a mai költségek mellett, esetleg lakásvásárlás jöhet szóba, de még ez is távoli terv. A sok jó mellett csupán a környezet hagy némi kívánnivalót maga után, csak körül kell nézni. Térdig ér a sár, autóval nem lehet kijárni, a lépcsőház emiatt tiszta kosz, képtelenség tisztán tartani.

Nagy Jánosék tavaly házasodtak össze, gyermekük alig egy hónap múlva érkezik. Lakásuk a legfelső szinten van, konyha, előszoba, nappali, egy kis szoba és fürdő WC-vel. Nem nagy, de mint mondják, nekik elég. A jövőt illetően vannak terveik.

– Öt évig maradhatunk a bérlakásban, ami jó lehetőség fiatal házasoknak, bár kérdés, hogy emellett mennyit lehet majd megtakarítani – jegyezte meg Nagy János. – A lakbér, a közös költségek és egyéb kiadások jelentősek így is. Ráadásul rövidesen eggyel többen leszünk, a babával kapcsolatos kiadások pedig nyilván jól megemelik a rezsit, de ezt nem sajnáljuk. Szeretnénk majd néhány év múlva saját otthont szerezni, talán építkezni. Már nézegetjük a telkeket, de még Csornán is megfizethetetlenek az árak.

Gond van a falakkal

Nagyék – amellett, hogy nagyon jól érzik magukat a Gyöngyvirág utcában – néhány apró hibát is észrevettek.

– Alighogy beköltöztünk, penészes lett a fal, a férjem javította ki a hibát – sorolta Nagyné Pozsgai Anna. – Halottam, hogy több lakásban is előfordult ez, ami végül is nem égbekiáltó probléma, de kellemetlen. Főleg ott, ahol kisgyerek van. Az udvar látványa meg önmagáért beszél, babakocsival képtelenség kimozdulni, autóval szintén. Marad a gyaloglás, de akkor meg elég levakarni a sarat a cipőkről.

A Gyöngyvirág utcai bérlakásokban élők lakógyűlést hívtak össze éppen az udvar állapota miatt. Ott abban egyeztek meg, hogy jelzik gondjukat az önkormányzatnak, de ők is mindent megtesznek azért, hogy minél előbb helyreálljon a rend.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bővülő felnőttképzés Csornán

Többek között ezüst- és aranykalászos gazdatanfolyamon, ügyintéző-titkár, valamint gyermek- és ifjúságifelügyelő-képzésben vehetnek részt Csornán a szakterületek után érdeklődő felnőttek. Magáncégek, alapítványok és a város középiskolái egyaránt várják a tanulni szándékozókat. A kínálat folyamatosan bővül. Tovább olvasom