Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 25°C Még több cikk.

Bősárkányi robbanás - Tavaly október óta vár kártérítésre a vétlen Nagy család

Elköltözne Bősárkányból a Nagy család. Úgy érzik, házuk nem otthonuk többé, nem találják benne nyugalmukat. A szomszédjukban történt gázrobbanás éjszakáján változott meg és ment tönkre az életük.
„Tönkrement az életünk, el akarunk költözni. Még nem tudjuk, hova, de innen el" – a bősárkányi Nagy házaspár időskorban akar új életet kezdeni. Nem jókedvükből. A sors, a körülmények kényszerítik őket a nehéz döntésre. Ők azok, akiknek otthonuk megsérült tavaly októberben, amikor szomszédjukban gázrobbanás történt.

Nagy Győzőék azóta sem kaptak kártérítést. Tartoznak az iparosoknak, akik vállalták, hogy felújítják a családi házat azzal, majd fizetnek, ha a pénzükhöz jutnak.

– Szégyellem magam előttük. Havonta egyszer felhívom őket és a türelmüket kérem. Várnak, de tudom, hogy nekik is kellene az a pénz – fogalmazott megtörten Nagy Győzőné. – Az ügyben egyébként semmilyen változás nincs. Tart még a nyomozás, a biztosító pedig nem fizet. A robbanást előidéző fiatalember családjával sem tudtunk megegyezni. Azt mondják, túlzásba vittük a felújítást. Mert új ablakokat tettek be és a tetőt is megcsináltattuk. Nem hobbiból, elhihetik, hanem független szakértő véleménye alapján. Ez a ház minket kiszolgált volna, nem kellett volna rá költenünk. Így meg más hibájából tönkrementünk anyagilag is és lelkileg is.

Nagy Győzőné: Az életünk tönkrement. Úgy döntöttünk, megválunk a háztól, mely évtizedekig otthonunk volt és ahol már nincs nyugalmunk.
Nagy Győzőné: Az életünk tönkrement. Úgy döntöttünk, megválunk a háztól, mely évtizedekig otthonunk volt és ahol már nincs nyugalmunk.

Nagyék ügyvédet fogadtak és most polgári peres eljárásban szeretnék igényüket érvényesíteni. Az nem lehet ugyanis, vélik, hogy más gondatlanságának ők legyenek az áldozatai.

És hogy a családnak még véletlenül se legyen nyugalma, még a minapi, bősárkányi betöréssorozatnak is részesei lettek.

– Nem vittek el semmit, de az udvaron mászkáltak. A vőnk ment ki hajnalban a kutyákhoz és éppen akkor ugrottak át a kerítésen a betörők – meséli Nagy Győzőné. – A robbanás óta amúgy sem voltak nyugodtak az éjszakáink, ez a betörés csak fokozza a helyzetünket. Döntöttünk, elmegyünk innen. A lányom férje tatai, talán ott meghúzhatjuk magunkat. Fontos, hogy kórház legyen a közelben, mert az egészségünk is odalett. A papa állandó felügyeletet igényel már és én is gyakran vagyok rosszul. Nagyon rossz ezt kimondani, de úgy érezzük, nem köt ide bennünket már semmi. Ez a háromnegyed év, ami mögöttünk van, elbánt velünk. A férjem 84 éves, én 79 vagyok, de mennünk kell.

A Kisalföld megtudta: a Győri Rendőrkapitányság vizsgálati osztályán közveszélyokozás bűntett miatt folyik jelenleg is az eljárás. Információink szerint nyár végén, ősz elején zárják le az ügyet. Az eredménytől függően alakul majd Nagy Győzőék sorsa is.
 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kapuvári búcsú és Anna napi vígasságok - fotós összeállítás a három napos buliról

Koncertek, lovasok, ünnepi mise és egy kis vihar a kapuvári búcsún. Tovább olvasom