Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 2°C | 6°C Még több cikk.

Bősárkányi bicikliút befejezés előtt

Bősárkányban a napokban teljesen elkészül az ötvenmillió forintos költséggel épülő kerékpárút.
Végéhez közeledik az idei év legnagyobb beruházása: a 86-os főút melletti, a településen végighúzódó 2,3 kilométer hosszú kerékpárút építése Bősárkányban. A szakasz elkészülte után a kerekeseknek nem kell a kamionoktól zsúfolt, rendkívül balesetveszélyes 86-os főúton közlekedniük.

– Az ötlet már három éve felvetődött, elkészíttettük a terveket, megszereztük az engedélyt és elsőként az Útgazdálkodási és Koordinációs Igazgatósághoz (Ukig) nyújtottunk be pályázatot, de nem nyertünk – idézte fel a kezdetet Szalay Imre polgármester.

– Ellenben tavaly a Regionális Fejlesztési Tanácsnál sikerrel jártunk és a bruttó 50 milliós beruházási költség nyolcvan százalékát megnyertük, az összeg többi részét saját forrásból biztosítottuk.
Szalay Imre elmondta: a területátadást a nyáron kezdték meg. Az útépítés mellett korszerűsítették a közvilágítást és három oszlopot is át kellett helyezni. Ez a munka az energiaszolgáltató beruházása. Közben a Pannon-Víz zrt. is felújította a kerékpárút alatti csőhálózatát. A konkrét kivitelezés szeptemberben kezdődött, jelenleg a padka rendbetétele és az útburkolati jelek festése van folyamatban, a műszaki átadást a jövő héten tartják. A kerékpárút szakaszosan húzódik a 86-os főút keleti és nyugati oldalán. Ezért négy kijelölt, kivilágított, sárga villogóval ellátott gyalogos- és kerékpáros-átkelő lesz a főúton.

A polgármester szerint a következő ciklusbeli feladat a csatornázás lenne, annál is inkább, mivel évek óta sikertelenül pályáztak. Az állami cél- és címzett támogatások megszűnnek, ugyanakkor jövőre megnyílnak az uniós források. Most abban reménykednek, hogy az EU-s pénzből Bősárkány térségének is jut. Azonkívül a tervek között szerepel a gondozási központ átalakítása, az általános iskola fejlesztése, a községháza nyílászáróinak cseréje. A bősárkányiak örülnek, hogy megépült a kerékpárút, erről magunk is meggyőződhettünk.
Varga Gábor szerint ideje, hogy elkészült az út és nagyon jó, hogy így történt. Mindennap kerékpározik, amit minden eddiginél nyugodtabb körülmények között tehet a jövőben.

Kovács Imre úgy vélte, ha valami jó a faluban, az a biciklisáv. Örül, hogy megépült, ami azért is fontos számára, mert gyakran kerékpárra ül és ezután nem kell rettegnie a kamionoktól.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dr. Cser Ágnes: A kormánynak nincs egészség-szakpolitikája

Dr. Cser Ágnes szerint „Gyurcsány kettes kormány” becsapta a választópolgárokat az… Tovább olvasom