Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 0°C | 6°C Még több cikk.

Bősárkányban a szülők féltik a gyerekeket a kamionoktól

A helyiek úgy tapasztalják, még mindig sokan megszegik a falutáblán is hirdetett szabályt
Nyáron lesz két éve, hogy éjszakára kitiltották a kamionokat Bősárkányból. Ennek ellenére a helyiek úgy tapasztalják, még mindig sokan megszegik a falutáblán is hirdetett szabályt.

Amennyiben belátható időn belül nem tesznek semmit Bősárkányban a külföldi kamionok száguldozása ellen a hatóságok, úgy a Belügyminisztériumhoz fordulok az alkalmatlanságuk miatt. Életveszélyes, amit művelnek és hiába az éjszakai korlátozás, mintha nem is lenne. Rettegve engedem el gyermekeimet az iskolába.
Egy édesanya

Bősárkányba este tíz órától reggel hat óráig nem hajthatnak be a 20 tonnás és annál nagyobb szerelvények. A helyiek éjszakai nyugalmát szolgálja az intézkedés. Csaknem két éve, 2012. július 9-én került ki a korlátozó KRESZ-tábla. Persze vannak, akik figyelmen kívül hagyják a szabályt.
Szalay Imre, Bősárkány polgármestere érdeklődésünkre elmondta: az önkormányzatot is rendszeresen keresik meg falubeliek a panasszal. Ők az észrevételeket a rendőrségnek továbbítják. Legutóbb év elején kérték a csornai kapitányságot, hogy fokozottan figyeljenek oda az éjszakai tiltást megszegő kamionosokra.

– Bizony, sokszor a megengedettnél korábban indulnak el a kamionok. Ilyenkor csapatban jönnek, hét-nyolc is egyben – mondta a 86-os főút mellett élő Laffer Lajosné a Kisalföldnek. – Pár méterre az ablakaink alatt húznak el, nem kellemes élmény. Napközben meg állandó a forgalom, egymást érik a szerelvények és nem vagyok benne biztos, hogy nem lépik túl a sebességhatárt.

A kamionok gyakran csoportosan érkeznek a faluba a 86-os főúton. Éjszaka is, pedig tábla figyelmezteti a sofőröket, hogy akkor nem szabad.
A kamionok gyakran csoportosan érkeznek a faluba a 86-os főúton. Éjszaka is, pedig tábla figyelmezteti a sofőröket, hogy akkor nem szabad.


Azon viszont egyáltalán nem csodálkozom, hogy a szülők féltik a gyerekeiket, mivel tényleg balesetveszélyes a közlekedés a faluban. A főúton átkelni gyakran okoz gondot. Az lenne a számunkra megnyugtató megoldás, ha építenének egy elkerülő utat Bősárkánynál is.

A Kisalföld megkereste a felvetéssel a megyei rendőr-főkapitányságot is, ahol későbbre ígértek tájékoztatást.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Testvérvárosok ünnepe Csornán

A csornai önkormányzat május 23-25-én ünnepi rendezvényt szervez testvérvárosi kapcsolatai 10.… Tovább olvasom