Kisalföld logö

2018. 04. 24. kedd - György 14°C | 23°C Még több cikk.

Bonsai, fásítás, szakmai utak

A kertbarátok tízéves jubileumát köszöntő rendezvénysorozat bonsaikiállítással kezdődött.
A kertbarátok tízéves jubileumát köszöntő rendezvénysorozat kaktusz- és bonsaikiállítás megnyitójával kezdődött, majd a városházán emléküléssel folytatódott. Itt dr. Szent-Miklossy Ferenc, a Kertészek és Kertbarátok Országos Szövetsége elnöke méltatta a kertbarátok munkáját, s adott át elismeréseket a kör tagjainak. Köszöntőjében elmondta: e mozgalom hazánkban régi hagyományokkal rendelkezik, az első kört Diósgyőrben alapították 1916-ban. A kapuvári kertbarátok ugyan még nem rendelkeznek ilyen múlttal, de az elmúlt tíz év munkájával kivívták az országos szövetség elismerését.

Nagykutasi Viktor, a helyi kertbarátkör titkára tekintett vissza az elmúlt tíz évre. Elmondta: 1995 februárjában a Kisalföldben jelentették meg azt a felhívást, mely tagokat toborzott a megalakuló kör számára. A hívó szó meghallgatásra talált és még ez év áprilisában megtartották alakuló ülésüket. Az elmúlt tíz év eseményei közül a Nagykutasi Viktor kiemelte: már az alakulás évében, a Kapuvári Napok keretében sikerült megszervezniük az ország legnagyobb bonsaigyűjtőjének kiállítását. A tagok különböző szakmai utakon vettek részt, mára a Dunántúl összes arborétumát megtekintették.

A szakmai munkára is nagy súlyt fektettek, s így foglalkozásaikon neves agrárszakemberek tartottak előadást. Kapuvár szépítéséből is kivették részüket. Fásítási akciójukban csaknem kétezer fát ültettek, s a 85-ös főút mellett kertészeti munkálatokat végeztek. A városszépítőkkel közösen indították el a „Szép kert, szép környezet" mozgalmat, mely nagyon népszerű a városban.

A titkár terveikből kiemelte a meglévő tevékenységi formák folytatását és a fiatalok megcélzását a környezetvédelmi nevelés fontosságára mozgósítva. Támogatják a szelektív hulladékgyűjtés kiszélesítését is a városban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ajándék számítógép a vak fiúnak

A segítőkészség szép példájáról tettek tanúbizonyságot a közelmúltban Bősárkányban. Tovább olvasom