Kisalföld logö

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -3°C | 5°C Még több cikk.

Böllérmájas palacsinta medvehagymával

A kapuvári Ízvadászok főzőcsapat különdíjat kapott a balatongyöröki palacsintafesztiválon. Böllérmájas palacsintát készítettek medvehagymaöntettel.
A minap második alkalommal rendezték meg Balatongyörökön a palacsintafesztivált, ahol az ország számos tájegységéről érkező csapatok édes és sós palacsinták készítésében mérték össze tudásukat. Kapuvárról az Ízvadászok amatőr főzőcsapat (Magyar László, Magyarné Pócza Katalin, Axnix József és Magyar Rebeka) indult a megmérettetésen.

– Úgy gondoltam, hogy Kapuvár, illetve a Rábaköz jellegzetességeit kell elvinni a versenyre, ezért már az asztalterítésnél is rábaközi perecet használtunk. Olyan palacsinta készítését terveztük, ami nem szokványos, hanem tájegységünkre jellemző – ismertette a rábaköziek terveit Magyar László, aki mint a Szabadtűzi Lovagrend tagja vett részt a versenyen.

Így adott volt, hogy a kapuvári böllérmájat használják fel a palacsinta töltelékeként, mellyel megszületett a kapuvári böllérmájjal töltött, rántott palacsinta medvehagymaöntettel. – Óriási siker volt úgy a közönség, mint a zsűri előtt, meg is kaptuk érte a zsűritől „A legjobb különleges palacsinta" minősítést – tette hozzá a csapat vezetője. Természetesen édes palacsintával is készültek, ami egy afrikai kreáció volt, narancsöntettel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A legjobb parkgondozó diák

Fehértón él és Csornán tanul az ország legjobb parkgondozó diákja. Kovács Attila az Arany-iskola… Tovább olvasom