Kisalföld logö

2018. 01. 24. szerda - Timót -1°C | 6°C Még több cikk.

Böllérmáj Fesztivál Kapuváron: az Epermesterek és a tűzoltók nyertek sok-sok fotó

A farádi önkéntes tűzoltók és a székesfehérvári Epermester Gasztro nyerte a hétvégi, kapuvári böllérmájfesztivált.
A szervezők jövőre házi készítésű süteményekkel is várják az idei, mesterszakácsokból álló zsűrit. A Rábaközben egyre népszerűbbek a gasztronómiai rendezvények.

A kapuvári önkormányzat szervezésében, Kóbor Csaba vállalkozó, a helyi ÍzvadÁszok főzőcsapat és Császár Antal rendezésében, szombaton tartották a hagyományos, kapuvári Böllérmáj- és Gasztronómiai Fesztivált. Ahogy a jelen lévő Hámori György polgármester lapunknak megjegyezte, a rendezvényt a helyi, éves programsorozat nyitórendezvényének szánják.

Böllérmáj Fesztivál Kapuváron 2015


– Annyit már elárulhatok a rábaközieknek, idén több meglepetéssel is szolgálunk a kapuváriaknak a helyi programok terén, de annyit hozzátennék, a sportpályán felállított rendezvénysátorban megjelent sok száz vendég igazolja elképzeléseinket – mondta Kapuvár polgármestere.
A rendezvény létjogosultságát számos megkérdezett vendég is igazolta, a Kisalföldnek például több soproni család is megjegyezte: hiánypótló még a megyében is az ilyen rendezvény.

A szervezők nemcsak Magyarországról, hanem a határokon túlról is hívtak főzőcsapatokat, a nagyon várt szírek végül nem érkeztek meg, ám a felvidékiek pultját nagyon sokan látogatták.

Neves zsűri értékelte a tizenöt csapat teljesítményét, vezetőjük, Pető István mesterszakács a Kisalföldnek kiemelte, az újításoktól nem idegenkedik a zsűri, ám egy böllérmáj akkor böllérmáj, ha azt behunyt szemmel is meg lehet ismerni. Bene Sándor mesterszakács is a hagyományok megőrzésére hívta fel a figyelmet, mint mondta, az Orbán József által megálmodott kapuvári gasztronómiai különlegesség méltán híres országszerte. Mór Csaba mesterszakács megjegyezte, napjaink mesterkonyháiban nagy divat lett az újítás, ennek azonban gátat kell hogy vessen a hagyomány, hiszen egy város védjegyeként is szereplő ételben tisztelni kell a klasszikus eljárásokat, a klasszikus ízeket.

A neves tagokkal felálló zsűri végül arany minősítéssel jutalmazta a farádi önkéntes tűzoltókat és a székesfehérvári Epermester Gasztro csapatot. Ezüst minősítést kapott a kapuvári Hanyi Íjászok Főző Konyha és a Höveji Nyakleves. Bronz minősítésben részesült a helyi kapitányság Rendőrséf nevű csapata és a veszkényi Zöld Angyal társaság.

A zsűri a jövő évre javasolta a szervezőknek, hogy a böllérmáj mellett például házi készítésű süteménnyel induljanak a versenyzők. Idén egyéb ételek is rotyogtak a fazekakban, a Höveji Nyakleves például névadó eledelét készítette el a nagyszámú érdeklődőnek.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A híres böllérmájat ünneplik

Tovább olvasom