Kisalföld logö

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

Bölcsődei felújítást tervez a város

Csorna - Felújítaná bölcsődéjét a csornai önkormányzat. 24,1 millió forinttal készítettek tervet, és pályázatot nyújtottak be. Az intézményben 1980-as átadása óta nem történt nagyobb rekonstrukció.
Bölcsődéjének felújítására nyújtott be pályázatot a csornai önkormányzat. Az épületre kívül-belül ráfér a rekonstrukció. Harminc éve nem volt ugyanis ilyen. Az Önkormányzati Minisztériumnak adták be igényüket, 19,3 millió forintra számítanak.

A minisztériumi pályázat elbírálásának határideje május 20. Önerőként 4,8 millió forintot vállalt a város. Szükséges tehát az intézmény felújítása: a falak koszosak, a burkolat töredezett, a vizesblokkok nem megfelelőek. Cserére szorulnának a bútorok, a nyílászárók, rekonstrukcióra a csoportszobákhoz tartozó teraszok. Az udvari játékok sem érik el a ma már elvárt színvonalat.

Nyertes pályázattal a mosdókat is felújítaná az önkormányzat.
Nyertes pályázattal a mosdókat is felújítaná az önkormányzat.

Ha eredményes lesz a pályázat, a külső homlokzatot is renoválják, új teraszokat építenek, rendbe teszik az előtetőket. Új játékokat vásárolnak, felújítják a mellékhelyiségeket. A tervek szerint egy új játszóházat is kialakítanak.

A csornai bölcsődét 1980-ban adták át. Hatvan „férőhelyes" az intézmény, az igény azonban ennél jóval nagyobb rá. Mint megtudtuk, az érdeklődés folyamatos a szülők részéről, de helyhiány miatt az elmúlt években senkit nem kellett elutasítani.

Olvasóink írták

 • 5. balassaz 2009. április 01. 14:50
  „tettes!
  Nem kérnek - követelnek, zsebbevannak!”
 • 4. tettes 2009. március 31. 21:18
  „Termälos labanctól 5 oooooo Ft havi k0t bert kerni,kovetelni,aztän nem is kell tamogatas.Egyszerü ez kerem...”
 • 3. hajracsorna 2009. március 31. 20:50
  „Ja, mielőtt elfelejtem: már nem vagyunk érdekeltek, de láttam párszor a bölcsit! Nagyon szurkolok a pályázat sikeréért! Ráfér...”
 • 2. hajracsorna 2009. március 31. 20:49
  „Mi vagyunk a tervezők és hatástanulmány-készítők országa! Nyilván nem a tervek kerültek 24 millába - ez megint csak egy tipikus kisalföldes elírás. De erről eszembe jut: nem kellene végre egyszerűsíteni az ilyen-olyan közbeszerzési eljárások, forráslehívások lefolytatását? Ettől olyan magas ma a korrupció Magyarországon...”
 • 1. Goldman 2009. március 31. 19:46
  „"24,1 millió forinttal készítettek tervet".........ez, hogy értendő?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pályázatokkal a válság hatásai ellen

Rábaköz - A rábaközi Leader-csoport hétfői tájékoztatóján elhangzott, a válság regionális hatásait… Tovább olvasom