Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 0°C | 6°C Még több cikk.

Böjte-gyermekotthonért fogtak össze megyeiek

Rábaköziek és Győr környékiek is dolgoztak Nagyszalontán, Böjte Csaba gyermekotthonának csinosításán. Az intézmény területén 1600 fát és egyéb növényt ültettek a Kárpát-medence számos területéről érkezett önkéntesek. Segített a kapuvári húsgyár is.

Nagyszalonta neve hallatán mindenkinek Arany János jut eszébe, Böjte Csaba atyát viszont elsősorban Dévával azonosítják. Ma már azonban Nagyszalonta nem csak Arany Jánosé, ahogy Böjte Csaba sem csupán Déváé.

Nagyszalontán működik a Szent Antal Gyermekvédelmi Központ, Szent Domokos és Szent János Gyermekotthon. A volt huszárkaszárnya, majd laktanyává alakult ingatlan területén még nem túl régen is romos épületeket, tankokat, harckocsikat talált volna az oda tévedt látogató. Ma közel kilencven kisgyermek otthonául szolgál a felújított épületegyüttesből álló ingatlan. Ahogy a gyermekek száma nőtt, úgy rendeződtek az állapotok is. Jelenleg egyetlen befejezetlen ház várja majdani lakóit.

A magyar önkéntesek 1600 növényt ültettek a gyermekotthonban.
A magyar önkéntesek 1600 növényt ültettek a gyermekotthonban.


Az elmúlt hét végén ültettek növénycsemetéket az ingatlan közel kéthektáros területén, ahová a Rábaközből és Győr környékéről érkeztek önkéntesek. Megyénket három magánszemély – dr. Kollár Gábor Szilból, Kovács Ferenc Kónyból, valamint Kamocsárné Mező Szilvia Győr-Ménfőcsanakról – képviselte. Utóbbi elmondása szerint a nagyszalontai önkéntes akciót a Kapuvári Hús Zrt. is támogatta.

– Olyan civilek gyűltek össze a Kárpát-medence szinte minden területéről, akik fontosnak érezték az összefogást egy olyan célért, melyre egyre nagyobb szükség van elembertelenedő világunkban – fogalmazott Kamocsárné Mező Szilvia.

A Magyar Közösségek Szövetsége volt a kezdeményezője a faültető kaláka megszervezésének. A fizikai munka mellé Böjte Csaba testvér jó adag lelki muníciót adott a három nap során, hogy a munka közti pihenés se teljen céltalanul a mintegy 80–90 felnőtt számára. A Béke Királynője park névre keresztelt terület beültetését, építését dr. Konkoly-Gyúró Éva egyetemi docens, tájépítész irányításával végezték az önkéntesek, akik közel 1600 növényt helyeztek el a területen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A sor végén nem kapott pénzt?

Úgy tűnik, a kapuvári Kis-Rába-híd építése sem végződött korrekt elszámolással, annak ellenére, hogy… Tovább olvasom