Kisalföld logö

2017. 06. 26. hétfő - János, Pál 18°C | 30°C Még több cikk.

Bogyoszló: 3 milliós fejlesztés az egykori iskolán

Hárommillió forintból fejlesztik tovább a 2007-ben megszűnt bogyoszlói iskolát. Az intézményben jelenleg a könyvtár, az orvosi rendelő és a civilek kaptak helyet.

„Közösségi tér fejlesztése" címén hárommillió forintot költhetnek az egykori bogyoszlói iskola épületére, annak berendezéseire.

– A meglehetősen nagy port kavart 2007-es iskolabezárás után az akkori testület úgy döntött, hogy nem hagyja kihasználatlanul a község központjában álló épületet és abban civil szervezeteknek, könyvtárnak, kiállító- és próbateremnek, orvosi rendelőnek ad helyet – kezdte Varga Tamás polgármester.

Ahogy megjegyezte, „nem kevés érzelmi töltettel". Ezen helyiségek fejlesztéséről már ez a testület döntött és sikeresen is pályáztak. A kiállítóterembe új vitrinek kerültek, Horváth Győző néprajzi gyűjteménye mellé technikai felszereléseket vásároltak, a néptáncosok pedig tükörfalat kaptak próbáikhoz. A faluban meglehetősen népszerű könyvtárba új bútorok kerültek, melyeket többek közt a helyi gyermekek tanulószobának használnak délutánonként. A bogyoszlói beruházás hárommillió forintba került, melyből 2,5 milliót a pályázat biztosított.

Orsós Sándorné: A könyvtárba tanácsokért is bejárok, hasznos egy ilyen sokfunkciós épület.
Orsós Sándorné: A könyvtárba tanácsokért is bejárok, hasznos egy ilyen sokfunkciós épület.

– Az épület egyes elemei, a könyvtár, a konditerem napi kihasználtsággal működnek, ám a civil klub és a néptáncosok próbaterme csak hétvégente telik meg – beszélt a kihasználtságról a polgármester. Ehhez a működéshez azonban évente csak a fűtésre 3 milliót fizet a helyi költségvetés, így az épület jobb kihasználtságára törekednek. A tervekben szerepel többek közt a községháza átköltöztetése, ám előtte tetőjavítást és nyílászárócserét tervez a testület. A polgármester megjegyezte, így egy épületet kellene a községnek fenntartani. A javításokra természetesen csak pályázati forrásokat tudnak igénybe venni.

Az egykori iskola kihasználtságáról az egyik helybéli is beszélt lapunknak. Orsós Sándorné többször megfordul az újrahasznosított épületben, a helyi könyvtár munkatársához számos alkalommal jár be különféle tanácsokért, segítségért.

– Gyermekem napi vendég, hiszen a diákoknak a könyvtár biztosítja a tanulószobai szerepet – mondta a bogyoszlói lakos. Reményei szerint gyermekei az épület egyéb szolgáltatásait is igénybe veszik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felébresztették az alvó társaságot

A Vilmos Park Egészségturisztikai Kft most városüzemeltetési feladatokat kapott. Tovább olvasom