Kisalföld logö

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -11°C | -2°C Még több cikk.

Biztonságosabbak a vidéki települések

A Csornai Rendőrkapitányság illetékességi területén lévő települések polgármesterei találkoztak pénteken délelőtt a rendőri vezetőkkel.
Az összejövetelen Kiss József alezredes, a csornai kapitányság vezetője tájékoztatta a résztvevőket a rendőrség munkájáról, a közbiztonság helyzetéről. Ismertette a bűnözési adatokat, s kiemelte, hogy dominálnak a vagyon elleni bűncselekmények. Különösen az idős emberek esnek áldozatul a bűnözőknek, hisz különböző trükkökkel becsapják őket. Ugyanakkor személyleírást vagy gépkocsirendszámot nem tudnak a nyomozók rendelkezésére bocsátani. Szólt arról is, hogy idén több ittas vezetőt sikerült kiszűrniük a rendőröknek. A közlekedési baleseti okok között az első helyre a gyorshajtást sorolta. Elismeréssel említette a polgárőrök tevékenységét, hisz azokon a településeken, ahol megalakult a szervezet, csökkent a bűnelkövetések száma.

Gorgosilits Fábián ezredes, megyei főkapitány szerint a vidék közbiztonsága jobb, mint a városoké. Figyelmeztette a jelenlévőket, hogy fokozni kell az önvédelmi képességet. Kijelentette, hogy politikamentes szakmai magatartást vár el a kollégáitól. Szóba hozta azt is, hogy az ismert fővárosi eseményeknél közreműködő megyei rendőrök egyike sem vétett a szakmai szabályok ellen.

A továbbiakban a polgármesterek vetették fel észrevételeiket. Így a diszkók utáni randalírozásokat, főleg a 86-os főút forgalmával kapcsolatos gondokat, a csornai Bartók Béla úti vasúti átjárónál a hosszú várakozás miatti kellemetlenségeket. Szóba került az is, hogy a 85-ös főúton a bágyogszováti kereszteződésnél biztosítani kell a buszokról leszálló gyalogosok biztonságos átjutását a főúton. Mások köszönetet mondtak a rendőrség munkájáért. A kérdésekre a megyei főkapitány és a városi kapitány válaszolt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több mint kétezren demonstráltak Kapuváron

A polgármester szerint ezzel a város és a környező települések egységét demonstrálták. Az intézmény… Tovább olvasom