Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 7°C Még több cikk.

Biztonságos a Csornai járás

Hétfőn ülésezett a csornai képviselő-testület. Beszámolót hallgattak meg a város tűzvédelmi helyzetéről és döntéseket hoztak az elkerülő úttal kapcsolatban is.

A Csornai járás tűz- és katasztrófavédelmi szempontból biztonságos. Ha valaki bajba kerül, gyors és szakszerű segítségre számíthat. Mindez hétfőn hangzott el a csornai képviselő-testület ülésén. Rácz Imre alezredes, a kapuvári katasztrófavédelmi kirendeltség vezetője tájékoztatta munkájukról az önkormányzatot. Sallai Péter ezredes, megyei igazgató azt kérte a város vezetőitől, kössenek együttműködési megállapodást.

Rácz Imre beszámolt arról, miként érintették az egykori csornai tűzoltó-parancsnokságot a 2012-es változások. Szakmai szempontból kiemelte: a csornai őrsnek tavaly 184 vonulása volt. Ez a korábbi évhez képest 40 százalékos visszaesést jelent. Ebből 36 volt a műszaki mentés, 75 a tűzeset, a többi segítségnyújtás, illetve téves jelzés. Az alezredes hangsúlyozta, hogy az önkéntes egyesületekkel továbbra is jó a kapcsolatuk. Közülük öttel – Szil, Szany, Farád, Bősárkány, Csorna – együttműködési megállapodást is kötöttek. Idén januárban és márciusban, a nagy havazások idején, illetve később, a belvizes időszakban is bizonyították, hogy szükség van munkájukra. Az ülésen Sallai Péter ezredes, megyei katasztrófavédelmi igazgató azt kérte, közösen dolgozzanak ki egy megállapodást az igazgatóság és az önkormányzat között. A képviselő-testület a javaslattal egyetértett.
 
Rácz Imre alezredes (balról) és Sallai Péter ezredes a csornai katasztrófavédelmi őrs munkájáról számolt be a testületnek.
Rácz Imre alezredes (balról) és Sallai Péter ezredes a csornai katasztrófavédelmi őrs munkájáról számolt be a testületnek.

A továbbiakban a plénum elfogadta az önkormányzat első féléves gazdálkodásáról szóló jelentést és több, a várost elkerülő út építésével kapcsolatos döntést is hozott. Hozzájárultak a képviselők például a nyomvonallal érintett, önkormányzati tulajdonban lévő külterületi utak értékesítéséhez. Módosították a külterület övezeti rendszeréről és helyi építési szabályzatáról szóló rendeletet is, ugyancsak az elkerülő miatt.
Az ülés további döntéseire visszatérünk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Terelőversenyt rendeztek Dénesfán

Az Angol és Ausztrál Pásztorkutya Klub (AAPK) országos terelőversenyt rendezett Dénesfán, melyen nagyrészt border collie kutyák vettek részt. Tovább olvasom