Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Biztonsági őrök kertészetfoglalási kísérlete Csornán

A Kerti Park Kft. megbízásából biztonsági emberek akarták átvenni a csornai kertészet felügyeleti jogát. A tulajdonos Er Immo Kft. feljelentést tett. A társaságok között peres eljárás is van.

Egy budapesti biztonsági cég emberei jelentek meg hétfőn este a csornai kertészetben. A tulajdonos, Er Immo Kft. ügyvezetője szerint önkényes területfoglalásra készültek a Kerti Park Kft. megbízásából. Egy földhivatali tulajdoni lapra hivatkozva akarták átvenni a telep ellenőrzését. Hecker Renee a Kisalföldnek elmondta: megtették a szükséges lépéseket, de az ügyről bővebben nem kívánt nyilatkozni.

A csornai kertészet tulajdonjoga a földhivatali nyilvántartás alapján az Er Immo Kft.-é. A tulajdonjogért azonban polgári peres eljárás is folyamatban van. Ezt a Kerti Park Kft. indította azzal az indokkal, hogy az Er Immo nem teljesítette az értékesítéskor vállalt feltételeket. Információink szerint a Kerti Park most más eszközökhöz nyúlt.

Portálunk úgy tudja: a kertészetben négy autóval tizenegy biztonsági őr jelent meg, és a zárt kapun behatolva ˝elfoglalták˝ a telephelyet. Egy tulajdoni lapot mutattak fel, erre hivatkozva akartak a területen maradni. ˝A kertészet korlátozás nélküli, földhivatalban bejegyzett tulajdonosa viszont az Er Immo Kft.˝ – hangsúlyozta az ügyvezető.

A Budapestről érkezett ˝foglalók˝ miatt a tulajdonos a rendőrséget is a helyszínre hívta. Dr. Erdős István alezredes, csornai kapitány a Kisalföldnek elmondta: a rendőrségre az a bejelentés érkezett, hogy ismeretlen személyek és járművek tartózkodnak a kertészetben. A helyszínre kiérkező rendőrök igazoltatták az ott lévőket és megállapították, hogy egy őrző-védő cég alkalmazottjai. Az elsődleges adatok szerint a területen székhellyel rendelkező cég megbízása alapján tartózkodnak ott. A gépjárműveket is átvizsgálták, ahonnan a közbiztonságra veszélyes eszközök kerültek elő. Ezeket lefoglalták és egy személy ellen szabálysértési eljárást indítottak. ˝Mivel az ott tartózkodó személyek magatartása, tevékenysége a köznyugalomra, közbiztonságra nem jelentett veszélyt, illetve erőszakra és fenyegetésre utaló körülmény sem merült fel, ezért további rendőri intézkedésre nem volt szükség. A terület tulajdonjogi vitájában érintett egyik cég képviselője feljelentést tett arra hivatkozva, hogy a személyek jogtalanul tartózkodnak ott. Azt vizsgáljuk, hogy bűncselekmény elkövetésének gyanúja megállapítható-e a rendelkezésre álló adatok alapján˝ – tájékoztatott dr. Erdős István.

Az Er Immo Kft. tehát feljelentést tett. Szerintük ˝önkényes területfoglalásról˝ van szó. Hecker Renee válaszolt azonban portálunknak a termálkutat érintő kérdésre. Az ügyvezető érdeklődésünkre kiemelte: az Er Immo Kft. egy évvel ezelőtt biztosította az önkormányzatot, hogy ingyenesen ad termálvizet a strand működtetéséhez. Megegyezés azonban nem született.

– Végleges szolgalmi jogot akart a város a kútra, ami elfogadhatatlan, szezonban viszont minden további nélkül adtuk volna a vizet. Nem értjük egyébként a városvezetést. Még mindig a Kerti Parkkal tárgyalnak, velük kötnek megállapodásokat, holott nekik semmilyen joguk nincs a területen. A társaság nagyon sok kárt okozott a termálban. Ezt mi annak idején jeleztük is a városvezetőknek, de nem reagáltak érdemben – fejtette ki az Er Immo Kft. álláspontját az ügyvezető.

Olvasóink írták

 • 7. Goldman 2010. június 12. 00:09
  „Pénteken délután három rendőrautót láttam ott tanyázni, de állítólag előtte hat volt. Este még mindig ott volt egy. Áll a bál..”
 • 6. nüs 2010. június 11. 07:04
  „sivatag66, nem buta, csak egy sün :)))”
 • 5. GYMS 2010. június 10. 17:46
  „3.!
  A véleménynyilvánítási szabadságommal éltem, amikor a Kerti Park kft.-t annak neveztem, aminek neveztem. Fenyegetőzöl? Ehelyett inkább tájékozódnál legalább alapszinten a város dolgait illetően... Már ha erre képes vagy, mert VÉLEMÉNYEM SZERINT oly buta lehetsz, mint egy raklap. :)”
 • 4. detective.tv 2010. június 10. 07:15
  „sivatag66!

  A károkozás mértéke ugyanúgy közismert, mint az adósságuk mértéke a város felé. A károkozás bejelentése annak a kötelezettsége, akinek okozták a kárt, aki ebben az esetben a város. A várost pedig a polgármester úr képviseli. Jut eszembe: elmúlt egy éve, hogy szegény kisfiú belehalt a termálban szerzett sérüléseibe. Ezt is megússza a Kerti Park akkori ügyvezetője?,- ugyanis a különböző szabályok betartatásáért az ügyvezető felel. A Kerti Park alkalmazottjai vajon megkapták-e már járandóságukat?”
 • 3. sivatag66 2010. június 10. 03:46
  „GYMS !!!!
  Ha van bizonyítékod a "bűnbandára" ,akkor miért nem mentél a rendőrségre! Mert ha van ,és nem jelented,akkor bűnsegéd vagy! Ha meg nincs,akkor ne vádaskodj,mert valaki feljelent becsületsértésért !!!!”
 • 2. GYMS 2010. június 10. 00:06
  „Megáll az ész... Ezzel a bűnbandával (Kerti Park) tárgyal(!) az önkormányzat? Amelyik gyakorlatilag a csornai jelenléte óta csak kárt okozott a városnak?”
 • 1. kistázi 2010. június 09. 09:30
  „had birkózzanak azok az izomagyuak............
  a csata végén legalább lefürödnének :-)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Daloló kollégisták – Katonadalokkal a döntőbe

Az Oktatásért Közalapítvány kollégiumi alkuratóriuma évek óta pályázati lehetőséggel támogatja a… Tovább olvasom