Kisalföld logö

2017. 07. 21. péntek - Dániel, Daniella 22°C | 31°C Még több cikk.

Biztonságérzetüket is elrabolták

A bezárt ajtók és a két harcias, ugatós kutya ellenére is kirabolták Kónyban a Kiss család házát. Szilveszter napján történt mindez, 400 ezer forint lett a kár.

Betörők rontották el a Kiss család szilveszterét Kónyban. A múlt év utolsó napján azt az egy órát használták ki, amíg üres volt a ház. Közel 400 ezer forintot zsákmányoltak készpénzben és néhány üveg alkoholt vittek még magukkal. Az udvaron két kutya is volt, azok sem számítottak.
– Feleségem dolgozni ment december utolsó napján este hat órakor, én pedig a baráti társasághoz ugrottam el egy koccintásra – mondta a Kisalföldnek Kiss Jenő. – Nejem negyed nyolc körül ért haza, akkor vette észre a pusztítást.

A családi ház hátsó ajtaját befeszítették, végigkutatták az étkezőt, a szobákat. Sem a polcon hagyott telefonok, sem a fényképezőgép nem kellett az ismeretlen tolvajoknak. A készpénzt emelték el a „titkos helyről", illetve a szekrény tetején gyűjtött italokból vittek magukkal hét üveggel.

Kissék házára két kutya is vigyáz, de a tolvajok számára nem jelentettek akadályt.
Kissék házára két kutya is vigyáz, de a tolvajok számára nem jelentettek akadályt.

 
– Nem mondhatom, hogy váljon egészségükre, mert nagyon mérges vagyok – folytatta Kiss Jenő. – A pénzt sem nekik gyűjtögettük, lett volna helye nálunk is. Kérdezhetik persze, hogy miért tartunk ekkora összeget itthon. Állataink vannak, én traktorozom, mindig jöhet váratlan kiadás, amit azonnal fizetni kell. Ezért volt az a néhány százezer forint a házban. Azt gondolom, akik nálunk jártak, tudhatták ezt. Azt is tudták, hol kell elvágni a drótkerítést, hogy az udvarra jussanak és azt is, melyik ajtót kell feszíteni.

Kissék egy német juhászt és egy kisebb termetű kutyát tartanak. Azt hitték, értékeik velük biztonságban vannak. Az állatokat azonban – úgy vélik – lefújták valamivel.

– Két napig a nagyobbik kutya alig lődörgött. Ráadásul a tolvajok az ólból előrehozták a villámat, nyilván azzal igyekeztek távol tartani maguktól – jegyezte meg a meglopott gazda.

Kiss Jenő mindezt azért mesélte el a Kisalföldnek, hogy felhívja a figyelmet: nem elég a zár és a kutya. Egyéb biztonsági berendezésekre is szükség lehet, ha komolyan védeni akarjuk otthonunkat. „Sok pénzt jelent nekünk, amit elvittek, hiszen sokat gürcöltünk érte a feleségemmel. Mégis jobban bánt, hogy hitt biztonságunkat lopták el tőlünk. És felháborító, hogy amiért mi dolgozunk, abból mások szórakoznak" – fogalmazott Kiss Jenő.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lemondott Bezi polgármestere

Polgármester nélkül maradt a napokban Bezi. Kovács György ugyanis lemondott posztjáról, egyelőre nem… Tovább olvasom