Kisalföld logö

2018. 07. 18. szerda - Frigyes 18°C | 26°C Még több cikk.

Bizottság vizsgálja a távhőrendszert

A kapuvári önkormányzat és a RAS-Hő kft. szolgáltatási szerződése három év múlva lejár. A felek addigra egy közös koncepciót szeretnének kialakítani a jövőt és a mostanában többször „makacskodó” rendszert illetően is.
Az elmúlt négy hónapban két alkalommal is arról számolt be a Kisalföld, hogy Kapuvár oktatási intézményeiben hidegen maradtak a radiátorok, leállt a fűtés (Kisalföld, 2002. október 11., 2003. január 15.). Legutóbb a gimnáziumban és a katolikus iskolában rendkívüli szünetet kellett elrendelniük az igazgatóknak, hiszen a hőmérők mindössze tizenegy fokot mutattak. Akkor a szolgáltató RAS-Hő kft. ügyvezetője azt mondta: a rendszer elöregedése a hiba oka, ami ellen ők semmit nem tudnak tenni, a távhővezeték ugyanis a város tulajdonában van.
Azóta megalakult egy szakbizottság, melynek önkormányzati képviselők és a polgármesteri hivatal munkatársai a tagjai. A testületnek az a feladata, hogy megvizsgálja, milyen állapotban van jelenleg a kapuvári távhőrendszer és egy koncepciót dolgozzon ki a jövőjével kapcsolatban. Nemrégiben a RAS-Hővel közösen és egy szakértő részvételével terepbejárást tartottak. Ennek eredményéről Vertetics Istvánnál, a polgármesteri hivatal városfejlesztési irodavezetőjénél érdeklődtünk.

Jelentés márciusra

– Az Osli úti fűtőmű, illetve a kórház közötti távvezeték, valamint a kórházban lévő épületek és az azokból induló távvezetékek nyomvonalát jártuk be – mondta Vertetics István. – A szakbizottság a helyszíni szemlén megismerte, hogy milyen épületeket lát el a rendszer hővel, hol vannak a hőfogadók, hőközpontok, és abban állapodtunk meg, hogy a szakértő minden nyomvonalat, minden épületet tételesen megvizsgál és tapasztalatairól leírja álláspontját. Ez a jelentés várhatóan március végére készül el. Ezt követően az önkormányzat szakbizottságai, illetve a képviselő-testület szakértők bevonásával határozza meg a teendőket. Ebben a végső határozatban megjelölik az úgynevezett napi teendőket, tehát, hogy mi lesz a következő három év feladata, és arról is döntés születik majd, hogy merre tovább 2006 után, hiszen a RAS-Hő kft. és a város szerződése 2006 szeptemberében jár le.
A szakbizottságot Kóczán Zoltán, a képviselő-testület városfejlesztési bizottságának elnöke javaslatára alakították meg. Szerinte a vizsgálat alapján kiküszöbölhetők a további problémák.
– A bizottság munkájának és a szakértő vizsgálatának remélhetőleg rövidesen meglesz az eredménye, és ezekből merítve jövőre már a rendszer nem okozhat gondokat – fejtette ki véleményét Kóczán Zoltán. – Több megoldást is el tudok képzelni, de a legideálisabb mindenképpen az lenne, ha a jelenlegi szolgáltatóval működnénk együtt továbbra is.
„ A lényeg az, hogy a szolgáltatás és az ellenszolgáltatás arányban legyen egymással és sikerüljön úgy elrendezni a dolgokat, hogy
a lakosság minél kevesebb hibát észleljen a fűtési szezonban,
és a fűtés díjával is elégedettek
egyenek."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A megyei bizottság Soboron tájékozódik

A Rába mentiek nem helyeslik a folyó vizének esetleges balatoni „elkormányzási” terveit.… Tovább olvasom