Kisalföld logö

2017. 09. 20. szerda - Friderika 12°C | 13°C Még több cikk.

Bizottság alakul a médiavita kivizsgálására

A csornai, Bartók Béla utcai vasúti átjáróban még hosszú ideig nem épül sem felül-, sem aluljáró. Ez derült ki a GYSEV Zrt. beszámolójából a képviselő-testület tegnapi ülésén.

A Csorna jövőjét döntően befolyásoló kérdések mellett az elöljáróknak ismét maradt energiájuk szócsatára is a képviselő-testület hétfői ülésén. Miután a szélerőművek telepítésével, illetve a városüzemeltetéssel kapcsolatosan egyezségre jutottak, a Molnár TV kft. miatt megint megkezdődött az adok-kapok.

Az elején a GYSEV Zrt. vezető munkatársai tájékoztatták a plénumot fejlesztési elképzeléseikről. Ezek között elhangzottak a 86-os főúton, a Bartók Béla úti vasúti átjárót érintő tervek is. Mint kiderült, alul- vagy felüljáró építése csak a hosszú távú elképzelések között szerepelhet a költségek miatt. Addig is törekednek arra a vasúttársaságnál, hogy lezárt átjáró minél rövidebb ideig akadályozza a főút forgalmát.
A képviselő-testületi üléseken már hónapok óta napirenden van a szélerőművek telepítése. Tavaly május óta tárgyalnak a városvezetők a befektető céggel és most sikerült minden pontban megegyezniük. Úgy tűnik, ez az akadály tehát elhárult a hat szélerőmű telepítése elől. Az önkormányzat különböző garanciák beépítését kérte a szerződésbe, illetve a beruházóknak is voltak feltételeik.

Szó volt a tanácskozáson a Vilmos Park kft. „felélesztéséről" is. Az előterjesztés szerint a cégre bíznák a városüzemeltetési feladatok ellátását. Most úgy döntöttek, hogy készüljön egy koncepció a társaság tevékenységi körének bővítéséről és a februári ülésen visszatérnek a témára.

A vita a Molnár TV kft. kérelme miatt alakult ki. Mint ismert, Turi György polgármester a szolgáltató novemberi teljesítését nem igazolta, mert szerinte nem tett eleget a szerződésben foglaltaknak (Kisalföld, 2011. december 20.). A vállalkozás tulajdonosa ezzel nem értett egyet és kérte, vizsgálja ki egy bizottság, kinek van igaza. Háncs Károly a jogi és ügyrendi bizottság elnökeként azt javasolta, ebben a bizottságban dolgozzon együtt a két fél jogi képviselője, illetve egy városházi munkatárs. Végül aztán hét szavazattal többséget kapott ez a felvetés, de előtte hosszan tárgyalták, ki és mikor szerepelhet a helyi tévében, illetve ki gerjeszti az ellentéteket a képviselő-testület frakciói között.
A testületi ülés további döntéseire, hátterükre későbbi lapszámunkban visszatérünk.

Olvasóink írták

 • 5. kroly 2012. január 26. 08:50
  „Nemértem minek a VILMOSPARK KFT ,vagy talán még van valami a közösbe amit el lehet síbolni.Nem gond majd mi adófizetök megoldjuk, jön a temérdek új adó ,mi meg beledöglünk.Napelemgyár mikor épül??? Hisz olyan média villongás közepedte hirdették a fejlödést kicsi városunkba hogy mindenki felkapta a fejét,végre fejlödünk. Sajnos csak népámitásnak sikerült a bejelentés.Sajnálatos hogy igy lemaradtunk,nekünk csak a gyülölködö egymást hibáztató városvezetésünkröl szol néha a média.Pédát kéne venni a szomszédos város összefogásárol ök nem egymást ölik hanem egymással összefogva épitik szépitik városukat Kapuvárt.Tisztelt képviselök ha van idötök kicsit tanulmányozzátok a kapuvári képviselötestület ülések közvetitésit ,hátha tanultok valamit tölük,hisz van mit.”
 • 4. miro132 2012. január 25. 15:44
  „kérdés még a termál ügy és a munkahelyteremtés is.”
 • 3. miro132 2012. január 25. 15:42
  „szükséges lenne egy új vasúti megálló létesítésére a győri úton jobbak lennének a hegyeshalmi vonal kapcsolatai a városközpont felé illetve buszokra való átszálláskor. Ezek miatt a volán telepnél lévő buszmegállókat közelebb kellene hozni a vasútvonalhoz :)”
 • 2. merzsebet 2012. január 25. 11:36
  „Köszörüs ha nézted volna ez a csodálatos legutolsó testületi ülést a polgármester beolvasott egy levelet amit a NAPELEMGYÁR tulajdonosa irt.Ha jól értelmeztem szünetet kért,majd jelentkezik ebben az évben folytatni a tárgyalást.Bízik abban hogy továbbra is "Gyümölcsöző" együttműködés lesz.Lehet hogy nem ezekkel a szavakkal.Későn figyeltem oda.”
 • 1. Köszörűs 2012. január 24. 19:49
  „Ennyire suttyomba még gyár nem épült a világon,mint Csornán a NAPELEM GYÁR !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Balesetveszélyes a csornai Jézus szíve templom - fotók

Balesetveszélyessé vált a csornai Jézus Szíve templom déli oldalán a vakolat. Tovább olvasom