Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 25°C Még több cikk.

Bírósági zár alatt a Kapuvári Húsgyár vagyonának egy része

Zár alá vette a Kapuvári Hús Zrt. egyes vagyontárgyait a Győri Városi Bíróság - erősítette meg a cég felszámolóbiztosa az MTI értesülését csütörtökön.
Jendrolovics Pál Péter elmondta: nem a teljes vagyont érinti a döntés, a pontos értéket azonban nem közölte. Jelezte: a döntést megfellebbezik, mert ha így marad a helyzet, az kétségtelenül nem tesz jót a befektetői tárgyalások megindításának".

Mint elmondta: az a büntető eljárás, amelynek része az intézkedés, amelyről a napokban kaptak tájékoztatást, "a társaság korábbi működéséhez, a felszámolást megelőző egyes gazdasági ügyletekhez kapcsolódik, egyértelműen azokhoz köthető".

Hozzátette: vizsgálják a döntés jogi környezetét, illetve a zár alá vétel hatását a felszámolási eljárásra. Azt kívánják feltárni, hogy a csődtörvény speciális szabályai alapján valóban lehet-e a felszámolási eljárás megindítását követően a hitelezői vagyon terhére zár alá vételi, vagyonelkobzási döntést hozni.

"Amennyiben igen, akkor sem lehetetlenül el a felszámolási eljárás, hiszen nem a teljes vagyont érinti a végzés" - közölte, hozzátéve, így is csak bonyolult jogi procedúra keretében lehet az érintett vagyont a befektetői piacra kivinni.

"Ha így marad a helyzet, az kétségtelenül nem tesz jót a befektetői tárgyalások megindításának"- mondta a felszámolóbiztos, aki egy hete az MTI-nek azt mondta: jövő januárban kezdhetnek befektetőt keresni a cégbe.

Megjegyezte: a zár alá vétel a felszámolási eljárás felfüggesztését is eredményezheti, így pedig bizonytalanná válhat, le tudják-e hívni a bérgarancia-alapból a dolgozók ki nem fizetett járandóságát. „Az üzemeltetési törekvések nem reális alternatívvá válnak, a felszámolási feladatok folyamatban lévő meghitelezése is zátonyra futhat" – hozott fel egy újabb lehetséges problémát.

"Nem a büntető eljárás maga a probléma, hanem annak egyes következményei, különösen azok, amelyek a vagyon feletti rendelkezési jogokat, a vagyon értékesíthetőségét korlátozzák, a felszámolás ütemes előrehaladását nehezítik" tette hozzá Jendrolovics Pál Péter.

Máté Kinga, a Győri Törvényszék szóvivő bírája későbbre ígért tájékoztatást az ügyben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vasárnap választ polgármestert Szilsárkány

Vasárnap választ polgármestert a rábaközi Szilsárkány, ahol augusztusban egészségi okokból lemondott… Tovább olvasom