Kisalföld logö

2017. 09. 19. kedd - Vilhelmina 12°C | 17°C Még több cikk.

Bírósági tárgyalás a Rába téren

Mihályi - Egy két és fél évvel ezelőtti balesetet rekonstruáltak Mihályiban. Bírósági eljárásban azt vizsgálják, hogy ki volt a felelős a súlyos sérüléssel járó karambolért.
Kihelyezett bírósági tárgyalás jelentett látványosságot a minap Mihályi főterén. Egy több mint két és fél évvel ezelőtti súlyos balesetet rekonstruáltak a rendőrségi jegyzőkönyvek és szakértők segítségével, illetve a karambolban részt vevők emlékezetére alapozva.

2005. szeptember 13-án, az esti órákban Mihályiban, a Dőry-kastély melletti hídnál egy kombájnnal ütközött a szembejövő Renault Clio. Az aratógépen fent lévő vágóasztal szinte felnyársalta az autót, melynek huszonhat éves mihályi sofőrjét a mentők súlyos sérülésekkel szállították kórházba.

A mihályi baleset két és fél évvel ezelőtt volt. Most rekonstruálták a történteket.
A mihályi baleset két és fél évvel ezelőtt volt. Most rekonstruálták a történteket.

A Csornai Rendőrkapitányság a baleseti adatok alapján a kombájn vezetőjének felelősségét állapította meg és az ügyet vádemelési javaslattal adták tovább a győri városi ügyészségnek.
Ő azonban ebbe nem nyugodott bele, így bírósági tárgyalás következett:
Mihályiban, a Rába téren. Felvonultatták a balesetben szereplő kombájnt és egy Renault Cliót is. A helyszínen volt a tárgyalást vezető bíró, az ügyész, a műszaki szakértő, a csornai rendőrség munkatársai és megjelentek a szemtanúk.

A rendőrök felrajzolták a balesetkor keletkezett és rögzített nyomokat, lemérték a szükséges távolságokat és miután a fényviszonyok is a két és fél évvel ezelőttihez hasonlóak lettek, megkezdték az eset rekonstruálását. Az esemény szépszámú érdeklődőt vonzott a falubeliek közül.

A bíró kérésére a járműveket a balesetet megelőző helyzetbe állították be. Vizsgálták a lehetséges sebességeket, a láthatóságot, a féknyomokat, az ütközés helyszínét és fékpróbát is tartottak.

Böröcz Péter őrnagy, a Csornai Rendőrkapitányság közlekedési osztályának vezetője a Kisalföldnek elmondta: a kihelyezett bírósági tárgyaláson tapasztaltak alapján a szakértő elkészíti szakvéleményét. A bírósági eljárás majd a szakmai vélemény ismeretében folytatódik.

Olvasóink írták

 • 4. Anonymus 2008. május 03. 12:09
  „Bocsi de ez egy kukorica vágóasztal és ahhoz nincs hordókocsi ami vinné a vágóasztalt. Jah és az a gyerek aki belement nem 50 km/h-val ment az biztos mert én ismerem úgy hogy ne mindig a parasztokat szidjátok jó? Hanem nézzétek a másikat is.”
 • 3. mindennapi közlekedő 2008. május 03. 10:12
  „Segíteni?
  Néhány éve:
  Este van esik az eső...a rábapatonai parasztgyerekek meg ráhajtanak a 85-ös főútra ráadásul kanyarban rengeteg sarat felhordva. Ha akkor valaki az árokba csúszik az ő hibájuk miatt akkor mit segítsek az ilyeneken? Akkor kellett volna őket megállítanom és a közlekedés veszélyeztetése miatt a kiérkező rendőröknél feljelentést tennem.
  Két nyomtávú úton ballag a pgyerek a permetezőjével elgoglalva az egész utat.
  Se rendszám sem azonosítószám nincs egynémelykien. Mit keres az úton?
  Tessék lemenni a földútra. Alakítsanak ki a gazdák maguknak szolgalmi utakat és közlekedjenek azon.
  A vágóasztalt (is) tessék hosszában cipelni a kombájn után és kivilágítani rendesen ahogy illik.
  A déli államokban az ilyenek előtt és után is biztosító személygépkocsi gondoskodik a baleset elkerülése érdekében.
  Itt meg?!”
 • 2. Tódi 2008. április 25. 15:16
  „Igen , be kell tartani a szabályokat.
  Viszont a gazdák nem ellenségek , segiteni is lehet őket amikor közlekednek a nagy gépeikkel.”
 • 1. Varga Orsolya 2008. április 25. 14:29
  „Olvasóként itt szeretném megjegyezni, hogy szigorítani kellene a közúti ellenőrzéseken mezőgazdasági munkálatok idején, mivel számtalan alkalommal tapasztaltam, hogy a gazdálkodók (tisztelet a kivételnek) a kresz-t semmibe véve közlekednek kombánjokkal közúton, veszélyeztetve mások testi épségét. Itt az élő példa, ha vágóasztalt az előírásoknak megfelelően rögzítik, lehet a balesetet szenvedő kisebb karcolással megúszta volna a balesetet. Ezzel nem a sérületet akarom védni, mert előfordulhat, hogy ő sem tartotta be a közl. szabályokat. Ennek kiderítése nem is a mi feladatunk, hanem a szakértőké.
  Jövőben, ha szükséges igenis büntessék meg azokat, akik felelőtlenül közlekednek mzg. -i gépeikkel!!! Ők miért mindig kivételek?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kamionba rohant a Trabant

Kóny - Csütörtök délelőtt fél tizenegykor megindult a forgalom a 85-ös főúton Kóny térségében,… Tovább olvasom