Kisalföld logö

2018. 07. 17. kedd - Endre, Elek 18°C | 28°C Még több cikk.

Biciklit loptak a buszpályudvarról

Rábaköz - Szilsárkányban egy lakatlan házba törtek be, szerszámokat vittek magukkal a tolvajok.

Egy lakatlan szilsárkányi családi házba törtek be ismeretlenek a közelmúltban. Előbb a melléképület ajtaját feszítették ki, ahonnan különböző márkájú szerszámgépeket tulajdonítottak el. Ezután a családi házba is bementek, oda az ablakon keresztül. A bűncselekménnyel 150 ezer forintos, a rongálással harmincezres kárt okoztak.

A csornai autóbusz-pályaudvarról egy 25 ezer forintos kerékpárt loptak el, miután a lakatot levágták róla.

Olvasóink írták

 • 3. gaben206 2009. április 03. 20:52
  „Valaki mondja már el nekem, hogy miért nem tesznek ki térfigyelő kamerát a csornai "buszvégre" ?”
 • 2. taki 2009. április 02. 13:56
  „MI LESZ VELED KISALFÖLD?
  Áttörés: az ombudsman szerint is van cigánybűnözés, és erre figyelmeztetni kell a társadalmat

  Szabó Máté, az állampolgári jogok országgyűlési biztosa az fn.hu-nak adott hosszú interjúban kitér arra a kényes kérdésre, aminek felvetéséért a Jobbikot nácizzák, rasszistázzák Magyarországtól Amerikáig, aminek kimondásáért a Magyar Gárda Egyesületet feloszlatták, de aminek a létét ezeknek a szervezeteknek köszönhetően immár sajnálatos tényként kezeli mindenki. Még az is, aki rövid, vagy akár hosszú távú érdekeinek megfelelően ágál ellene: természetesen a cigánybűnözésről van szó.

  Ajánljuk az alábbi nyilatkozatot a tisztelt Fővárosi Bíróság figyelmébe, hogy a Magyar Gárda Egyesület másodfokú tárgyalásakor figyelembe vehesse. Ajánljuk továbbá a jogvédőknek, ajánljuk Kolompár Orbánnak, s kérjük, hogy a korrektség jegyében azonnal szervezzen tüntetést Szabó Máté kijelentései ellen tiltakozásul. S ajánljuk minden magyar állampolgárnak, akinek elege volt a maszatolásból.

  "Nemrég beszélgettem egy cigány önkormányzati képviselővel és egy kriminológussal. Ebből a beszélgetésből kirajzolódott a kimondhatatlan: a ,,cigánybűnözés" profilja. Ez a megélhetési bűnözés sajátos fajtáit jelenti: a színesfémlopás és -gyűjtés, a megélhetési célú termény- és eszközeltulajdonítás a biciklitől az anyacsavarig. Másrészt itt gyakori a kollektív elkövetés, egy kollektivista társadalmi, szinte törzsi csoportról van szó, szemben a magyar társadalom nagymértékű individualizáltságával. A kollektív erőszak az a szituáció, amikor a felelősség teljes mértékben megszűnik: ismert ugye az olaszliszkai lincselési eset. Én azt gondolom, hogy ez a fajta bűnözés nem tekinthető csupán adatvédelmi és kisebbségi kérdésnek, az államnak van egy bűnmegelőző funkciója, és van az erőszakszervezeteinek is. Na most, ha van egy bűnmegelőző funkciónk, amit felvállalunk, akkor, ha látjuk a bűnöző profilt, arra figyelmeztetni kell a lakosságot, és világosan nevén kell nevezni. Én nagyon örülök, amikor a kisebbségi biztos és az adatvédelmi biztos bilaterálisan meg akarják oldani a kérdést, de ezt a többségi biztos, azaz jómagam nélkül nem lehet. Mert a magyar társadalom többségének az az érdeke, hogy ha fenyegeti valamilyen specifikus bűnözői csoport, akkor arra hívják fel a figyelmét." - mondta Szabó Máté az fn.hu-nak adott interjúban.”
 • 1. koborlo 2009. április 02. 07:44
  „Ez is news??
  Majd elolvasom ha buszpályudvart lopjak el a biciglirlöl.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Négymilliárd forint Csorna és Mosonmagyaróvár között

Győr-Moson-Sopron - A 86-os főút 33 kilométeres szakaszának felújítására írt ki pályázatot a Nemzeti… Tovább olvasom