Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 4°C Még több cikk.

Bezárták a kapuvári dögkertet

Az áldatlan állapotok miatt a megyei főállatorvos azonnali hatállyal bezáratta a kapuvári dögtemetőt.

Az önkormányzat több százezer forintból tereprendezést és fertőtlenítést végzett. Az intézkedés nyomán gondban lesznek a lakótelepi állattartók.
A kapuvári városháza illetékesei még az elmúlt hét végén felmérték az öntésmajori út melletti dögkert állapotát. A szemlén részt vevő Vertetics István irodavezető szerint ott egy elhullott kutya és egy borjú tetemét találták földeletlenül.

Az önkormányzat több százezer forintos ráfordítással tereprendezést és fertőtlenítést végeztetett a kertben, majd ez után véglegesen lezárták azt. Dr. Szabó Tamás megyei főállatorvos csütörtök reggel ellenőrizte a polgármesteri hivatal intézkedéseit és megerősítette: a továbbiakban a kapuvári dögkertet nem lehet használni.
Vertetics István, a polgármesteri hivatal irodavezetője elmondta, az intézkedés – bár törvényszerű volt – a problémák egy részére nem nyújt megoldást.

A kertet az uniós előírások miatt idén év végén mindenképpen bezárták volna, a Kapuvár és környéki állattartók egy részének azonban nem oldódik meg a problémája.

Az ötven kilogrammnál súlyosabb tetemeket a szolgáltatóval már évek óta kapcsolatban lévő hivatal térítésmentesen elviteti, a bejelentés után. A kisebb tetemeket a családi házak kertjében elföldelhetik, a kerítéstől két méterre. A lakótelepi kisállattartók azonban – kedvencük kimúlása esetén – jelenleg csak egy Győr melletti temetőben földelhetik el a tetemeket. Ennek az utaztatási költségek mellett csaknem húszezer forintos temetési tarifája van. Itt azonban akár kopjafát és csokrot is kaphat a kis kedvenc. Információink szerint Nyugat-Magyarországon ez az egyetlen hely, ahol szabályosan elföldelhetők a kisállattetemek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyforintos telkek eladók

Olcsó telkekkel, szociális bérlakásokkal próbál a faluba fiatalokat telepíteni a vági önkormányzat. A helyieket nem érdekli a kedvezmény, eddig ugyanis nem akadt jelentkező a községből. A polgármester úgy érzi, a vidék szándékos ellehetetlenítése őket is elérte. Az önkormányzat most közösségi ház kialakítását tervezi, hogy a fiatalok otthon érezzék magukat a faluban. Tovább olvasom