Kisalföld logö

2017. 09. 20. szerda - Friderika 12°C | 13°C Még több cikk.

Bezárt a gyermekosztály, egyre ritkulnak a buszjáratok

Kapuvár - A közelmúltban családi napot tartott a Kapuvári Nagycsaládos Egyesület országos szervezetük megalakulásának 20. évfordulója alkalmából.

A családi napon Gaál Györgyné, a helyi elnök köszöntötte a megjelenteket, Takácsné Szakács Ilona alapító tag foglalta össze a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE), és a jelenleg 19 éves helyi egyesület megalakulásának körülményeit, történetét, Gyertyás János régióvezető pedig a NOE társadalmi szerepéről beszélt. Elmondta, hogy ez a szerveződés az egyik legrégibb, meghatározó erővel bíró civil társulás az országban. Ifj. Horváth Gyuláné gyermekekről szóló verssel köszöntötte a résztvevőket.

A gyermekek a játszóházi foglalkozáson karácsonyi díszeket készítettek.

A program további részében előadások hangzottak el a média hatásáról a családokra, a lelki bajok gyógyításáról, a betegségmegelőzésről, az egészséges táplálkozásról. A gyermekek játszóházi foglalkozáson karácsonyi díszeket, virágokat, játékokat, rajzokat készítettek, versenyeztek és „ebédet készítettek" a felnőtteknek. A „nagycsalád" témában meghirdetett rajzpályázatra 25 alkotás érkezett. Az első helyezést a háromgyermekes családból származó Vápár Balázs, a második díjat Nagy Éda Csenge érte el, akinek négy testvére van. Versmondásban Kovács Anita (Mihályi) ismét bizonyított, hisz ő eljutott ősszel az országos nagycsaládos versmondó versenyre is. Testvére, Kata is szépen szerepelt.

A kötetlen beszélgetések során sok, a nagycsaládosokat foglalkoztató téma került szóba. Többen elmondták, hogy főleg a községekben lakók számára komoly gond a kapuvári gyermekosztály bezárása. A buszjáratok ritkítása miatt az utazás is nehéz azoknak, akiknek nincsen autójuk. Szó esett az oktatási intézmények bezárásáról, összevonásáról és megvitatták az ifjúság szórakozási lehetőségeit is. Gyertyás János szerint először a felnőtteknek kell kulturált szórakozóhelyeket teremteniük a fiataloknak.

Bódai Gyula

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Amatőr lovassport kedvtelésből, milliókért

Rábaköz - Drága sport, de hódolói szerint mindenképpen megéri a ráfordítást. Az amatőr fogathajtók… Tovább olvasom