Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Bezárják a csornai mulatót – kényszerből

Igény lenne a szórakozóhelyre, de a tulajdonosok nem vállalják az állandó harcot.


Színvonalas, a helyi fiatalok igényét kiszolgáló szórakozóhelyet akartak létesíteni a Horváth testvérek Csornán. Gyakran elhangzik ugyanis a városban a panasz: nincs olyan egység, ahol a fiatalok jól érezhetik magukat. Horváth Tibor és Szabolcs ezt a hiányt szerették volna pótolni egy éve, amikor az Arany János utcában mulatójukat megnyitották.
Tizenkét hónap után azonban mérleget vontak és úgy döntöttek, augusztusban bezárják vállalkozásukat.

Azt mondják, azért határoztak így, mert belefáradtak az állandó harcba, a gáncsoskodásba, az eléjük gördített akadályokba.

– Olyan helyet képzeltünk el, ahol élőzene szól, ahol jól érezhetik magukat a fiatalok, lakóhelyükön – mondta a Kisalföldnek Horváth Szabolcs. – Melegkonyhát nem üzemeltetünk, nyitva tartásunk a hétvégére korlátozódik, mivel mindkettőnknek van főállása is. Bíztunk benne, hogy vendégeink elégedettek lesznek és persze némi haszonra is szert tehetünk. A körülöttünk élőkre is az elvárható maximális figyelmet fordítottuk. Mégsem volt elég, legfőbb panasz ugyanis az volt ellenünk, hogy vendégeink zavarják a környék nyugalmát.

Horváth Szabolcs (jobbra) és testvére, Tibor megunták az eléjük gördített akadályokat.
Horváth Szabolcs (jobbra) és testvére, Tibor megunták az eléjük gördített akadályokat.

Horváth Szabolcs hozzátette: az utcát önerőből teljes szélességben bekameráztatták, a helyes viselkedésre figyelmeztető táblákat helyeztek ki. A panaszok mégis minden hétvégén ismétlődtek.

– Az elégedetlenkedők túlzásba vitték. Előfordult, hogy olyankor is rendőrt hívtak, amikor nem is szólt nálunk zene és csak nyolc-tíz ember volt a mulatóban. Azt éreztük azonban, hogy mégis mindig a bejelentőnek adtak igazat. A polgármesteri hivatalba is hívattak, hogy találjunk ki valamit az utcán hangoskodók miatt. A végén kompromisszumot kötöttünk és csak hajnali háromig voltunk nyitva. Ez már üzletileg nem volt szerencsés, de a hozzáállás mégsem változott. Még hivatali ellenőrzést is kaptunk, betartjuk-e a zárási időt. Negyven-ötven embert kellett elküldenünk. Veszekedni azonban nem kívánunk, pereskedni meg főleg nem, inkább bezárjuk a mulatót...

A vállalkozó arra is tudott példát felhozni, hogy miért lenne igény a szórakozóhelyre. Sorolta: az elmúlt egy évben öt-hat helyi zenésznek adtak munkát. Hét sztárvendég járt náluk, hírük és a város híre eljutott a zenei tévékbe is. A mulató internetes közösségi oldalát 886 ember kedveli, 255 ember állandó visszatérő vendég. Az egyéves születésnapi videoklipet egy hónap alatt 14.488-an nézték meg.

– Mi azért nyitottunk meg tavaly, hogy szülővárosunkban legyen egy helyük a fiataloknak. Lelkesen dolgoztunk és minden estét élveztünk. Az akadályok viszont most elvették a kedvünket. Gondolkodunk más vállalkozásban, de ezek után kétszer is meggondoljuk, hogy Csornán valósítjuk-e meg terveinket – fogalmazott Horváth Szabolcs és Tibor.Olvasóink írták

44 hozzászólás
 • 44. Goldman 2013. augusztus 06. 09:37
  „horvathszabi: a billentyűzeten van egy Caps Look gomb amivel tudod váltani a folyamatos íráshoz a betűk nagyságát.
  Használd azt és ne kiabálj, mint a vendégeid.”
 • 43. kisan 2013. augusztus 04. 09:27
  „Persze, mondani sem kell, most még az eddig megszokottabbnál is hangosabban bömböltették a "zenét", már csak azért is.”
 • 42. kisan 2013. augusztus 03. 19:58
  „Nem kell bezárni. Nyugodtan működtesd tovább a vállalkozásodat, mondjuk a saját családi házad kertjében. Fel lehet állítani 1-2 sátrat, az nem kerül olyan sokba, aztán hadd menjen.”
 • 41. horvathszabi 2013. augusztus 03. 13:31
  „MÁR CSAK 3 HÉTVÉGE ÉS BEZÁRUNK.....MINDENKI ÍRJA KI ÉS VÁLLALJA A NEVÉT AKI HOZZÁSZÓL!!!!”
 • 40. zsebpiszok 2013. augusztus 01. 14:24
  „Egyetértek kisan,nálad a pont! :)”
 • 39. kisan 2013. augusztus 01. 13:21
  „És hozzáteszem, hogy az ilyesmit, mint pl. a Zenepavilon jó dolognak tartom, vagy a Veréb fesztivállal szemben sincs kifogásom. Nem mindegy, hogy valami este 10-ig tart, vagy hajnalig, nem mindegy, hogy randalíroznak-e utána. Az sem mellékes, hogy milyen színvonalú zenéről van szó, hogy csak pár napról van szó egy évben, vagy minden hétvégén. Hogy pár méterre a lakástól hangoskodnak, vagy többszáz méterre stb.”
 • 38. kisan 2013. augusztus 01. 12:50
  „A kihallatszó hangerő fülsüketítő, még az állítólagos hangszigetelés ellenére is. De a legnagyobb probléma az éjszaka közepén utcára áramló "szórakozni" akarók hőbörgése. Ordítoznak, hangosan beszélnek, sőt: az éjszaka közepén csordában állva teli torokból üvöltve "énekelnek", kéretlenül szórakoztatva a környéken lakókat. Összetört üvegek, vizelet, hányás, sőt: betört ablakok maradnak időnként a nyomukban. Volt olyan társasház, aminek az udvarát (illetéktelenül, természetesen) szexuális élet gyakorlására használták a szórakozók, nyomukban eldobált óvszerek, vizelet stb.

  "Mi azért nyitottunk meg tavaly, hogy szülővárosunkban legyen egy helyük a fiataloknak."

  Legyen. A TULAJDONOS LAKÁSÁNAK KÖZVETLEN KÖZELÉBEN !!!!!”
 • 37. kisan 2013. augusztus 01. 12:29
  „Ez a "szórakozóhely" a város központjában található, egy zsúfolt, társasházakkal teli környéken. Maga a "szórakozóhely" épülete is magánlakás volt még sok évvel ezelőtt. Sajnos a rendszerváltás után eladták, először üzletet alakítottak ki benne, majd éttermet (mindez még hagyján lenne), de újabban bömbölde lett belőle, már sok éve. A környéken lévők péntek-szombaton szinte semmit nem alszanak. Van, aki rendszeresen a nagyszülőkhöz, vagy más rokonhoz költözik hétvégére, hogy valamit aludni tudjon. Többen a frissen vásárolt lakásuk eladását fontolgatták, annyira nem tudtak pihenni a hétvégén. Tudok olyanról, aki emberéletért is felelős munkakörben dolgozik hétvégeken is, és sokszor szemhunyásnyit nem tud aludni miattuk.”
 • 36. miracle 2013. július 31. 20:43
  „zsebpiszok
  á, oda fele annyi sem menne, hiszen az egyik lényeges rituális eleme az ilyen buliknak, a megelőző felvonulás (8 kör a városban a rozzant Golffal a haverokkal), valamint a levezető aktusok, úgymint verekedés a kukákkal, padokkal, fiatal fákkal, valamint az alvók felordibálása, a vakolat lerugdosása.”
 • 35. zsebpiszok 2013. július 31. 10:29
  „Itt a megoldás!Az infórábaköz oldalán olvasható egy hozzászólásban,szerintem van benn ráció!Idézem!"A bérlő bármikor visszamondhatja bérleti szerződést és kereshet egy másik egységet mely nem lakóövezetben helyezkedik el. A 825 szimpatizáns bedob fejenként egy 1000-est mellyel a nyitóbulira automatikusan belépőt nyer,ezzel a kezdő tőkével és a szimpatizánsok társadalmi munkájával kialakítanak egy küzdőteret valahol a Mofém területén egy kiadó csarnokba,úgy,hogy az megfeleljen az üzemeltetési engedély minden pontjának.Aztán mindenki happy és mehet a daj-daj ezerrel!Ezt a Tulipánnal szemben élők is támogatnák és segítenék!"”
 • 34. cslacko84 2013. július 31. 09:45
  „... inkább nem írok erre mert ugyse raknák ki!”
 • 33. Goldman 2013. július 31. 08:21
  „csalacko84: hozzászólásod minősíti az internetes fórumókon való nem jártasságodat és megkérdőjelezi olvasóképességedet a szövegértelmezéseddel és a helyesírásoddal együtt.
  A neved meg így sem mond semmit és akkor mi van? Kellene ez alapján netán talán téged, mint Csorna nevesincs királyát ismernünk egy hozzászólásod alapján?
  Mindezek alapján lehet, hogy levonom a következtetést a törzsvendégek kulturáltságát illetően.
  Egyébként ha már 1120 megemlíti: azért kíváncsi lennék, hogy az ilyen zenészeknek milyen engedélyük van?”
 • 32. cslacko84 2013. július 31. 07:16
  „Te miről beszélsz Goldman ???????
  Mindenki hozzászólhat nem ?akkor ? mi közöd hozzá h mi mit szólunk hozzá? és! mi legalább névvel! kiabálj te..”
 • 31. 1120 2013. július 31. 01:54
  „"MI ÉLŐZENÉS MULATÓT működtettünk..."

  Ezzel csak 2 gond van:
  1. rendkívül igénytelen (és csak annyiban élő, hogy az 1 darab szinti mögött élő ember áll)
  2. az éjszakába nyúlik a hangos "zene".

  Ezzel szemben pl. péntekenként most már évek óta remek (és valóban élő) ZENE szól a Zenepavilonban!
  Ebben 2 dolog is jó:
  1. igényes (és valóban élő)
  2. legkésőbb fél (max. 3/4) 10-kor véget ér a (szintén hangos) ZENE!

  Utána meg be lehet ülni a Palotába, vagy az Árkádba dumálni.
  Elismerem, hogy kissé részrehajló vagyok, de szerintem ezekért a "szintimulatós" förmedvényekért nem kár. Aki borzongani akar, annak ott a Muzsika tévé... :)”
 • 30. Goldman 2013. július 30. 20:33
  „horvathszabi és cslacko84: újak vagytok a fórumon, hogy kiabáltok?”
 • 29. cslacko84 2013. július 30. 19:50
  „Üdv névtelenek!
  -Ti aztán nagyon tudjátok mi és hogyan történt azokon a bizonyos éjszakákon....
  -Sok névtelen agyas,aki azt hiszi itt aztán most megmondja...
  -Remélem -reméljük,h akik ezt elérték,h egy -rendes -normális -ritka jó,régen várt és megvalósított,szórakozóhelyet bezárásra kényszerítettek,NE tudjanak elmenni szórakozni helyben!menjenek taxival ,km-eket!!!
  -A gyerekük is így járjon buliba tömegközlekedéssel: bicigli :) taxi-vonat -busz!
  -Csornán az egyetlen jó szórakozóhelyet taccsra vágtátok BÜSZKÉK lehettek magatokra!
  -IRIGYEK vagytok és szánalmasak is!
  -Eme sorokat,többünk nevében is írom ezt bátran kijelenthetem!
  JAAAAAA ÉS A NEVEM IS FELVÁLLALOM,NEM MINT EGYES OKOSOK!!!!!
  ÜDV.: Csányi Lackó,Csorna(Törzsvendégek egyike)”
 • 28. miracle 2013. július 30. 17:04
  „Nagyon szkeptikus vagyok a zajmérés eredményével kapcsolatban.
  Ennél jobban reflektorfényben lévő, sőt egyenesen önkormányzati rendezvényeken, meg egyébként nyugodtan mondhatjuk, hogy a bulik 99%-án vagy a zajmérővel, vagy az előírt zajjal van baj, vagy az én fülem olyan érzékeny, hogy még 5 km-ről is hallom, hogy mit konferálnak fel éppen.
  Ami egészen bizonyos, hogy a helyszínen szó szerint üvölt a zene minden esetben még akkor is, ha - fedett helyszín lévén - a legtávolabbi pont is csak pár 10 méterre van, és ebben nem tudom mi a normális akkor sem, ha egyébként a falakat leszigetelik és kifelé papíron határérték alatt jut.”
 • 27. egyszeri-ember 2013. július 30. 10:53
  „"A hozzászólások nagyon más irányba mentek el, mint amiről a tulaj is írt."

  Nem ok nélkül, ugyanis ez ma a trend, sajnos az egész országban. Még a legcsendesebb gyógyüdülő helyeken is fesztiválok hangoskodnak, ráadásul dübörgő koncertekkel!

  A közterületi rendbontás, nyilván nem a vendéglátós felelőssége! Ez rendőrségi, polgárörségi feladat! Nekik kell elejét venni, megakadályozni, megszüntetni.”
 • 26. Tavaszanyó 2013. július 30. 09:07
  „A korlátozás a mulató előtti hangoskodásból indult. A tulaj nem felelős azért ami az utcán zajlik. Rendbontás esetén ot van a rendősrég, vagy nekik csak a gyorshajtók között kell "rendet tenni"? A hozzászólások nagyon más irányba mentek el, mint amiről a tulaj is írt. Sohasem voltam a Veréb fesztiválon, mert nem szeretem azt a zenei sítlust, ennek ellenére mégis sajnálom hogy ennyi volt, a helyszín mellett nincs lakóövezet, tehát a hangoskodás nem lehet ok, de hát Csornának ez sem jó...”
 • 25. zsebpiszok 2013. július 30. 08:35
  „Lassan minden fórumon megjelenik a szomorú tény....."Bezár az Arany Tulipán!"!Ez sajnos újabb szórakozóhely bezárást jelent,ami nem jó a fiataloknak.Olvastam a kommenteket,sokaknak van igazuk mindkét oldalról.Van pár aki sületlenséget irkál!15-20 éve más volt a szórakozási trend,éjfél-egy körül a Bözsit kivéve szinte pangott minden hely.Manapság akkor mennek be bulizni és nyomják hajnalig.EZ NEM NORMÁLIS!Örülök,hogy érdemben látom megszólalni az egyik üzemeltetőt,szavaiból keserűséget olvasok és bizonyosságot,hogy a panasz mely az utcai kulturálatlan viselkedésre irányult igaznak látszik.Gondolom mikor engedélyt kért a zenés mulató megnyitására,áttanulmányozta annak rendeleti szabályait és következményeit!Neki tényleg nincs jogköre intézkedni az utcán,viszont a városi jegyző őt emiatt korlátozhatja,felszólíthatja!Ugyanis aki nála szórakozik azért valahol ő felel!Szűrni kellett volna a vendégeket,pl :nem engedek be ittas személyt,18 év alattit,ismert balhés személyeket stb...stb!Ha ennek ellenére is probléma van,akkor bizony el kell gondolkodni kik is azok a haverok-barátok-ismerősök akik miatt korlátoznak.Érdemes-e miattuk nyitva tartani?Mert csakis Ő miattuk alakult ki ez a helyzet!”
44 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Búcsúra és falunapra készülnek a maglócaiak

Falunapra készülnek a maglócaiak. Idén templomuk búcsújának napján tartják a rendezvényt, ekkor… Tovább olvasom