Kisalföld logö

2017. 10. 24. kedd - Salamon 9°C | 14°C Még több cikk.

Bevásárlóközpont a Csukás-pályán

Csorna képviselő-testülete csütörtöki ülésén értékesítésre jelölte ki a Bartók Béla utcai sporttelepet. Döntöttek a képviselők a Vilmos Park Egészségturisztikai Kft. új ügyvezetőjének személyéről is.
Csütörtökön délután tartotta idei első ülését a csornai önkormányzat képviselő-testülete. A napirendre tűzött témák közül elsőként a közalapítványok és az Új Otthon alapítvány tavalyi működéséről szóló beszámolót fogadta el a testület.

A kuratóriumok elnökei közül egyedül jelen lévő Némethné Fülöp Terézia, a csornai ösztöndíj-közalapítvány kuratóriumi elnöke fűzött szóbeli kiegészítést az írásos előterjesztéshez, kérve a képviselők támogatását.

Szerződésmódosítás vitákkal

Hosszas vita után módosították a Rekultív Kft.-vel a szilárd hulladék szállítására és kezelésére kötött közszolgálati szerződést. Kovács Tamás képviselő javaslatára a nagykonténerekkel ellátott városrészek lakóközösségi képviselőivel március 31-ig további egyeztetéseket folytatnak a hulladékszállítás gyakoriságáról.

Rendelet született az állattartás szabályairól, s egyetlen módosító javaslattal fogadta el ez évi munkatervét a képviselő-testület, majd áldását adta a grémium a Csorna és Sinzing közötti testvérvárosi nyilatkozatra is. Jóváhagyták a képviselők az önkormányzat közoktatási minőségirányítási programját, s elfogadták a város közoktatási feladatellátási, intézményhálózat-működtetési és -fejlesztési tervét.

A testület felhatalmazta Papp Imre alpolgármestert a Mosonmagyaróvár és Térsége Hulladékgazdálkodási Rendszer Konzorciumi Tanácsában Csorna képviseletére. Döntés született az OTP Rt.-nél vezetett víziközmű-hitel áthelyezéséről a Kereskedelmi és Hitelbankhoz.

Kiváltható a sportpálya?

A Bartók Béla utcai s Csukás-szakközépiskola által használt sportpálya értékesítése kapcsán Kiss Ottó megkérdezte, hogy a diákoknak nincs-e szükségük sportpályára. Dr. Gulyás Zoltán azt tudakolta, hogy a megszüntetett sporttelep helyett nem kellene-e újat építeni. Kapui Ferenc pedig arra volt kíváncsi, hogy a bejelentkezett vevő mire akarja használni a területet. Papp József polgármester válaszában elmondta: Csornán több sportpálya van, ezért ez a sporttelep velük kiváltható. Közölte továbbá, hogy kereskedelmi célra kívánják hasznosítani az ingatlant. Kapui Ferenc erre felvetette: vajon a városnak szüksége van-e újabb bevásárlóközpontra?

A képviselő hangoztatta, hogy az egykor mocsaras területen a Csukás-szakközépiskola épített sportpályát, ezért csak akkor támogatja az eladást, ha az ár egy részét az intézmény kapja meg, illetve ha a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium átveszi az iskolát. (Erről a testület 2002-ben már állást foglalt.) A városatya azt is szóba hozta, hogy a Csukás kimaradt a fejlesztésekből. Papp József cáfolta ez utóbbi megállapítást és azt mondta, nem az önkormányzat dolga eldönteni, szükség van-e bevásárlóközpontra. Az iskola pedig csak a fenntartó önkormányzat segítségével tudta kialakítani a sporttelepet. Végül a testület elfogadta, hogy a 19.024 négyzetméteres ingatlant jelöljék ki értékesítésre.

Alternatív termálmegoldások

A Vilmos Park Egészségturisztikai Kft. ügyvezetői feladatainak ellátására a korábban lemondott Puska Ferenc helyett Szeőcs Gézát jelölte a testület. Ugyanakkor arról is döntöttek a képviselők, hogy az egészségturisztikai központ megvalósítása érdekében a tavaly áprilisban határozattal elfogadott területhasznosítási koncepció mellett alternatív lehetőségek elfogadását is mérlegelik. Dr. Turi György kételyeit fogalmazta meg a projekt megvalósítását illetően és hozzátette, szerinte ezzel veszteség is érheti a várost. Papp József viszont kijelentette, hogy nincs veszteség és hangsúlyozta, igenis van értelme alternatíva keresésének.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Százmilliós felújítás után

Befejeződött a csornai posta átépítése. Február másodikától ismét a régi helyen, ám korszerű… Tovább olvasom