Kisalföld logö

2018. 04. 24. kedd - György 14°C | 23°C Még több cikk.

Betörők jártak a postán és az italboltban + best of rablások

Rábapordány-Szil - Az elmúlt hónapokban ötödször helyszíneltek a rendőrök Rábapordányban. A helyi postát csütörtök éjszaka másodszor fosztották ki egy hónapon belül. Betörtek a kistatai falatozóba is.


Rövid időn belül másodszor is betörtek a rábapordányi postára. Az ismeretlen tettes ezúttal péntekre virradó éjszaka járt a hivatalnak helytadó konténerépületben. Az elkövetés módszere ugyanaz volt: az ablak rácsát feszítették le. Ugyanezen az éjszakán a Szil-kistatai falatozót is kifosztották.

A postai betörő - csakúgy mint első alkalommal - ezúttal is édességet, dohányárut és kávét vitt magával. 70 ezer forintos kárt okozott a postának.

A rábapordányi posta konténerépületébe másodszor törtek be ismeretlenek.
A rábapordányi posta konténerépületébe másodszor törtek be ismeretlenek.

A rendőrség összefüggést sejt a rábapordányi eset és a szil-kistatai Kistata falatozó kifosztása között. Ugyanezen az éjszakán, valamivel egy óra után jelezte a riasztóberendezés, hogy idegen jár az egységben. A tulajdonos azonnal riasztotta a rendőröket, akik néhány perc múlva a helyszínen voltak. A betörő azonban addigra kereket oldott. Könnyű dolga volt, hiszen a 86-os főút mellett található a falatozó. A tolvaj az ajtóról feszítette le a rácsot, úgy hatolt be az épületbe. Nem kutatott, célirányosan ment a dohánypolchoz. 160 ezer forint értékben vitt magával cigarettát. A Csornai Rendőrkapitányság munkatársai ismeretlen tettes ellen indítottak eljárást.

Rábapordány kedvelt célpontja mostanában a tolvajoknak. A posta mellett a helyi mezőgazdasági zrt. telephelyét is hivatlan, rossz szándékú vendégek látogatták meg. Kétszer is. Először tavaly októberben próbáltak sertéseket lopni a cégtől, akkor sikertelenül. Sőt, a tolvajok hátrahagyták sárban ragadt teherautójukat is. Decemberben aztán eredményes volt „beszerző útjuk". Mintegy másfél millió forint összértékben húsz sertést vittek magukkal. Január közepén a MÁV-ot lopták meg ismeretlen tettesek Rábapordány külterületén. A közút és a vasút kereszteződésének biztosítására szolgáló sorompó szigetelt sínátkötőit lopták, 10 ezer forint értékben. A helyreállítás költsége azonban 37 ezer forintra rúgott.

2009- január

Rábapordány
- A község postájának konténerépületébe törtek be ismeretlen tettesek az új év első napjaiban. Az elkövetők az ablak rácsát kifeszítve jutottak be a postára. Cigarettát, csokoládét, rágót vettek magukhoz tízezer forint értékben.


Best of rábaporányi rablások

Vasúti tolvajok >>

Disznótolvajok >>

Sárba ragadt a tolvajjármű >>

Olvasóink írták

 • 14. oslako 2009. február 20. 12:19
  „Véleményem szerint igenis jó dolog a "konténerposta". Legalább van posta, és nem kell a postáskocsit figyelni hogy hoz-e levelet, csekket, csomagot.
  Az egy dolog hogy nem futja többre egy községnek (ami nem ritka manapság), de igenis ellátja a feladatát és ez a lényeg.

  Úgy látom a nagy cinikus hozzászólók nem látják át ezt a helyzetet, a helyesírásból arra következtetek hogy eléggé ritkán írnak levelet...”
 • 13. Egressy 2009. február 16. 09:14
  „Ha lett volna a postán pia is, nem törtek volna be a kocsmába is! DD”
 • 12. lakatos 2009. február 15. 15:13
  „13 !NEKÜNK LEGALÁBB MÉG VAN POSTÁNK! IGAZ,HOGY RENDŐRÖK JÁRNAK A FALUNKBAN,DE CSAK AZ AUTÓSOKAT IGAZOLTATJÁK, MERT A RÉSZEG VILÁGÍTÁS NÉLKÜLI BICIKLISSEL NEM FOGLALKOZNAK. AKI PEDIG LOPNI AKAR,MEGTALÁLJA A KELLŐ IDŐT!”
 • 11. fortuna54 2009. február 15. 13:50
  „Na még ilyen póstát nem láttam. Azt hidtem nyilvános wc.”
 • 10. Judytka 2009. február 14. 20:49
  „Először is vicc ez a konténerposta..Az is hülye volt,aki kitalálta..örüljenek,hogy nem vontatták el..no comment!”
 • 9. ASHER 2009. február 14. 18:51
  „ooooooh!!
  hat egy ilyen postahoz tessek konzervbontot is vinni!!
  -(talan eppen ez a "best-off"?)-”
 • 8. Goldman 2009. február 14. 09:16
  „És mi az a best of? Ez valami új rablási kifejezés?
  Mitől legjobbak ezek a rablások?
  Édes anyanyelvünk...”
 • 7. aTibi 2009. február 13. 23:42
  „A gárdát ha jól emlékszem várják ott?”
 • 6. Repsol 2009. február 13. 22:24
  „Nem azért, hogy védjem a rendőröket, de elég gyakran megfordulnak esténként Pordányban.”
 • 5. matriné 2009. február 13. 17:53
  „Nocsak nem volt elég a húsz disznó? Azt hiszem a csornai rendőrségnek kell egy külön erdőt telepedni" botnak" ,hogy tudják ütni a tolvajok nyomát! Habár, ha megpróbálnak a tolvajokkal tegező viszonyt kialakítani,vagy ha találnak "nagynénit" aki jó pénzéért vállalja a bűn felvásárlását akkor más lehet a megvilágítás?”
 • 4. enéh 2009. február 13. 16:49
  „Öttevényen egy nem nyáron lebarnult egyén lopott a boltban. 9 doboz MERCY-t. Elvégre jön a Valentin nap, és biztos nagy a család. Ez olyan megható ... lett volna, de elkapták. Lincselésről nem tudok.”
 • 3. Tisztánlátó 2009. február 13. 11:07
  „Kiváncsian várom a fegyverkereskedők megjelenését az országban. Egyre durvább akciók lesznek ahhoz meg majd kell rendes szerszám is. Jó piac lenne mert a mi "demokráciánkban" nem igen lehet fegyverhez hozzájutni, pedig önvédelmi okokból sem lenne rossz a familiárisan pigmentáltak miatt is.”
 • 2. oslako 2009. február 13. 10:31
  „Nem a rasszista megnyilvánulás a megoldás, hanem erősebb rácsok az ablakokra, esetleg iasztórendszer felszerelése. Ami nagy segtség lehet: emelni a rendőrök jelenlétének az idejét a faluban. Igenis nézzenek jól körül, nézzenek oda éjszakánként a postához is.”
 • 1. lárifári 2009. február 13. 10:19
  „Mentek Ti mindenhova! Egy kis séta itt, egy kis séta ott, de semmi más! Bohóckodás az egész! Itt már csak az idegenlégió segít! Megadni nekik,hogy aki csak egy árnyalattal sötétebb a fehérnél végezzék ki!Na! Majd annak lesz értelme!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már teher a nagy telek

Csorna - Várospolitikai fórumot szervezett a csornai önkormányzat. A település rendezési tervének… Tovább olvasom