Kisalföld logö

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 10°C | 17°C Még több cikk.

Betörések Markotabödögén - Valaki súgott nekik, vélik a helyiek

Hét háznál jártak tolvajok a hétvégén. A helyiek azt gyanítják, idegenek voltak, de valaki a faluból „súgott" nekik, mert nagyon magabiztosan közlekedtek a kertek alatt. Két láncfűrész és egy bakancs lett a zsákmányuk.

Betöréssorozat borzolta a markotabödögeiek kedélyét az új év első hétvégéjén. Vasárnapra virradóra hét háznál jártak tolvajok. Két láncfűrész tűnt el. A melléképületeket törték fel, a helyiek szerint „nem idegen csapáson jártak". A polgárőrség alakulóban van a faluban.

– Szombaton éjjel bál volt nálunk, valószínűleg a megszokottnál nagyobb mozgást használták ki a betörők – elemezte a helyzetet Horváth Sándor polgármester.

– Hét helyen találtak a tulajdonosok nyomokat, de csak két udvarról vittek el nagyobb értéket, egy-egy láncfűrészt. Több helyen is próbálkoztak, levert lakatok, a sárban nyomok maradtak utánuk. Azt hiszem, bevált az a korábbi jóslat, hogy a környékbeli nagyberuházások, például az útépítés, idevonzották a társadalom alját is. Azokat, akik nem munkával akarnak boldogulni, hanem úgy, hogy a mások által megkeresett értékeket lopják össze. Felháborító ez és nem tudom elfogadni. Azt a kategóriát pedig, hogy megélhetési bűnöző, egyszerűen cinikusnak tartom.

 Lengyel Józseféknél az összes melléképületről leverték a lakatot a tolvajok. Egy bakancs volt a zsákmányuk.
Lengyel Józseféknél az összes melléképületről leverték a lakatot a tolvajok. Egy bakancs volt a zsákmányuk.

Horváth Sándor hozzátette: alakulóban van a tóközi polgárőrség, több környékbeli település összefogásával. Most kiderült, szükség is lesz a munkájukra. „Havi egy vagy két estét mindenki fel tud áldozni a faluért, hiszen ez közös érdekünk" – mondta a Kisalföldnek név nélkül az egyik markotabödögei károsult. Hozzá is a kertkapun keresztül hatoltak be a betörők.

Lengyel Józsefékhez ugyancsak hátulról érkeztek. Leemelték a kiskaput és, hogy ne legyen feltűnő, vissza is támasztották. A drótkerítésen egy nagy lyuk mutatja, merre indultak tovább Lengyeléktől. A szomszédban azonban mozgásérzékelős lámpa van, valószínűleg attól riadtak meg, így ott nem kutattak.

– Nem jól aludtam akkor éjjel, háromnegyed egykor zajt hallottam kintről. Felkapcsoltam az udvari villanyt, de nem láttam semmit. Most már örülök neki, hogy nem mentem ki körülnézni, pedig szándékomban volt. Úgy is járhattam volna, mint az a szegény gyarmati bácsi – mondta Lengyel Józsefné.
Lengyelék valamennyi melléképületét átkutatták. A nyári konyhát, a családfő műhelyét, a darálót, a raktárt. Nem tűnt el semmi, állapították meg éjszaka. „Másnap reggel vettem észre, hogy a fiamnak egy finom bakancsát elemelték az egyik kirakott szekrényből" – tette hozzá Lengyel Józsefné.

A helyieknek fogalmuk sincs, kik lehettek a tettesek. Azt remélik, hogy nem falubeliek, de van egy gyanújuk. Úgy sejtik, valaki a községből „súgott" a tetteseknek. Azzal magyarázzák ezt a gondolatot, hogy az elkövetők magabiztosan mozogtak a Fő utcai kertek alatt, azaz ismerték a járást.

Két és fél évvel ezelőtt történt hasonló eset Markotabödögén. Akkor is több házban jártak a tolvajok, akik kétzsáknyi fagyasztott húst szedtek össze. A körzeti megbízottak jókor és jó helyen voltak, tetten érték az elkövetőket. Mint kiderült, Fejér megyéből érkeztek a beszerző körútra.

Nyomozás indult
A Csornai Rendőrkapitányság bűnügyi osztálya lopás gyanúja miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen, aki Markotabödögén, a Fő utcában egy családi ház kerítését csípőfogóval kivágta, ezáltal az udvarra jogtalanul bement. A garázsból benzineskannát és egy motoros fűrészt tulajdonított el. Egy másik családi ház garázsából szintén egy motoros láncfűrészt vittek el, a nyomozás folyamatban van, tájékoztatta a Kisalföldet a megyei rendőr-főkapitányság.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szellemi alkotóműhely a szülői házban

Tizennyolc éve azon dolgozik Gecsei Edit, hogy tanítványainak átadja a szülőföld szellemi,… Tovább olvasom