Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 6°C Még több cikk.

Betörések Bősárkányban: senki nincs biztonságban

Betöréssorozat kavarta fel az indulatokat a napokban Bősárkányban. Három házban jártak ismeretlenek, miközben a tulajdonosok békésen aludtak. Egyikük szerencsére éberen is.

Egyetlen éjszaka három házba törtek be ismeretlen tettesek a napokban. A Gábor Áron utcában két otthonban jártak, előtte a Rákócziban is loptak. A helyiek félnek, a meglopottaknak pedig a nyugalmukat is elrabolták. Éjszaka történtek a betörések, amikor a tulajdonosok is odahaza voltak. Azt gyanítják, hogy terepszemlét tartottak korábban az elkövetők. A Gábor Áron utcában történt egyébként tavaly ősszel az emlékezetes gázrobbanás is.

A rendőrség röviden annyit közölt érdeklődésünkre, hogy mindhárom esetben lopás miatt indult eljárás. A sértettek bőbeszédűbbek voltak, ám nevüket nem adták nyilatkozatukhoz és kérték, fényképet se készítsünk.

Egyikük elmondta: zajt hallott hajnali három óra körül, ezért kinézett az ablakon. Elemlámpák csóváját látta bejárati ajtajuk előtt. Gyorsan ébresztette férjét, aki az alsó szintre indult, majd meglátta a két árnyalakot az ajtóban. Rájuk kiáltott, mire elmenekültek. Ott tehát megzavarták őket, talán ennek is köszönhető, hogy „csak" két pénztárcát zsákmányoltak, néhány ezer forinttal.

„A mellékhelyiség kisablakán mászott az egyikük és kinyitotta a bejárati ajtót a másiknak" – mondta a háziasszony. Természetesen a zajokra, a rendőrség érkezésére hamar összefutottak az utcabeliek. A történteket tárgyalták, amikor kiderült, hogy két házzal odébb is jártak az elkövetők. A háziakat szintén néhány ezer forinttal rövidítették meg, miután a konyhaablakon át bejutottak a lakásba. Rövidesen jött aztán a hír, hogy ugyanezen az éjszakán a Rákóczi utcában fosztottak ki egy házat. Ott nem ébredtek fel a tulajdonosok.

– A betörések előtti apró jelek most válnak fontossá. Egy-egy idegen autó az utcában vagy az éjszakai zajok most nyernek jelentőséget – mondják a károsultak.

– Azt gondoljuk, terepszemlét tartottak a tolvajok, feltérképezték a helyet.

A rendőrség tehát az ügyekben nyomozást indított, a meglopottak pedig arról beszélnek, hogy kutyát szereznek be és riasztót szereltetnek fel.
– A nyugalmunk már odavan. A betörés óta minden kicsi neszre felébredünk. Borzasztó belegondolni is, hogy veszik a bátorságot és bejönnek hozzánk, miközben itthon alszunk. Persze hallottunk már ilyenről, de mindig azt gondoltuk, velünk nem történhet meg. Tévedtünk, és senki nincs biztonságban – tették hozzá.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lovagi cím és érdemszalag a kapuvári ÍzvadÁszoknak

Gasztronómiai elismerést kapott a kapuvári ÍzvadÁszok főzőcsapat, akik szigetközi halászléjükkel… Tovább olvasom