Kisalföld logö

2018. 07. 21. szombat - Dániel, Daniella 17°C | 30°C Még több cikk.

Betörés talált lakáskulccsal

Egy kapuvári lakásból másfél millió forintot vitt el az elkövető. A betörés éjszakáján a sértett és az elkövető együtt szórakoztak.
Egy kapuvári, Fürdő utcai lakásba hatoltak be a minap. A hívatlan látogató mintegy másfél millió forintot vitt magával egy fémkazettába zárva. A rendőrség a helyszínelés során nem talált betörésre utaló nyomokat sem a lépcsőházi, sem a lakás ajtaján. A lakásban csak kisebb rendetlenség volt és egyedül a pénzkazetta hiányzott.
Az elkövető a kazettát Veszkény mellett egy kővel felfeszítette és a benne lévő készpénzt magával vitte. A rendőrök szinte forró nyomon kezdték meg a nyomozást. Négynapos adatgyűjtéssel és megfeszített munkával végül elfogták a huszonnyolc éves K. I. babóti lakost, aki a rendőrségen később beismerő vallomást tett.

Németh Sándor főtörzszászlós tájékoztatta lapunkat az ügy hátteréről. Mint mondta, a történések három héttel ezelőtt kezdődtek, amikor a sértett elvesztette lakáskulcsát, amit később ismerőse talált meg. A „becsületes megtaláló" a továbbiakban baráti beszélgetések nyomán kikérdezte ismerősét a lakásában tartott pénz rejtekhelyéről. Az esemény éjszakáján együtt mulatoztak egy babóti vendéglátóhelyen, mikor K. I. valamilyen ürüggyel eltávozott és ismerősének kapuvári otthonához autózott. A talált kulccsal bement a lakásba és magához vette a pénzt, amit még aznap éjjel babóti házánál elásott. K. I.-nek arra is volt gondja, hogy közben hazamenjen, vacsorát készítsen magának és barátnőjével alibit igazoltasson. Az eljárás során a bizonyítékok hatására végül bevallotta tettét. A nyomozók a babóti garázsban hiánytalanul megtalálták az elásott készpénzt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Polgármesteri autó helyett fogorvosi szék

Közel négymilliárdos főösszeg mellett – kiemelkedő – félmilliárdos hiánnyal fogadták el… Tovább olvasom