Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Betonvasak okoztak halált

A daruról lezúduló betonvasak okozták hét elején egy dabasi fiatalember halálát Csornán. Az egyik építőanyag-kereskedés telephelyén történt a tragédia.

A Kisalföld információi szerint Dabasról hétfőn két teherautó érkezett a csornai telepre. Az egyikről szándékoztak az árut átrakni a másikra és indultak volna tovább. Daru emelte át a rakományt, ám a rögzítés valószínűleg nem volt megfelelő.

A 25 éves fiatalember rossz helyen tartózkodott, a daru által felemelt, többmázsás vas megcsúszott, elbillent és az alatta tartózkodó férfira esett. A mentők gyorsan a helyszínre értek. Ellátták a súlyosan sérült embert, és elindultak vele a győri kórházba. A fiatalember azonban olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy útközben elhunyt.

Információink szerint a csornai rendőrkapitányság munkatársai vizsgálatot indítottak, azt igyekeznek kideríteni, történt-e mulasztás és hibázott-e valaki a tragédiát megelőzően.

Olvasóink írták

 • 15. solin 2010. szeptember 03. 22:09
  „Szörnyű ami történt...Mi is hasonló munkakörben dolgozunk, és az autók vélhetően a "mi" telepünkre indultak volna tovább! :(

  Ilyenkor lehet keresni ki a hibás, de igazából meg kellene győződni a rögzítés tökéletességéről, és nem utolsó sorban, függő teher vonzáskörzetében tilos tartózkodni....

  Vélhetően mindkét fél hibás!

  Részvét a Családnak!”
 • 14. Dörgés 2010. szeptember 03. 12:30
  „Tényleg elkanyarodtunk a témától, de ha kisebb balesett történik, nem írnak róla. Sajnos halál esett kellett, ahhoz hogy a kórházi probléma ismét felszínre kerüljön. Kisebb betegség, baleset is gondot okozhat egy családban. Nem az lenne a cél, hogy minél előbb újra dolgozhasson, tovább éljen az állampolgár, aki ezért is fizet adó, tb.-ét?

  Darukezelő vizsgám nincsen de tényleg érdemes utána járni a témának, mint ahogy a fuvarozás és szállítás (rakományrögzítés) szabályainak. Mert néhány lomi szépen elhagyja portékáját néha- nem kis baleset veszélyforrást okozva.

  Részvétem a hozzá tartózóknak.”
 • 13. bősárkányi 2010. szeptember 02. 22:33
  „Nagyon-nagyon sajnálatos ez a duplán gondatlanság okozta haláleset.”
 • 12. soproni 2010. szeptember 02. 14:38
  „Akire betontömb zuhan,annak kevés az esélye a túlélésre. Látom szokásotokhoz híven megint kezdtek eltérni a témától.”
 • 11. janika 2010. szeptember 02. 13:08
  „Nem az a lényeg, hogy Csornán van e kórházi ellátás ,hanem, hogy van Többállású Fideszes képviselő! Egyébként a darukezelő mellé kellene egy szakképzett kötöző is.Persze legtöbb építkezési helyen legfejtebb illuminált segédmunkást adnak közözni és irányítani. No ez lett a szakképzett kötöző hiányának az ára.”
 • 10. jucuska40 2010. szeptember 02. 10:02
  „huuu megint a sok agymen ..okoskodó...brrrrrrrr.....”
 • 9. AHA 2010. szeptember 02. 07:41
  „Dörgés 2010.09.01. 21:12
  Abszolút egyet értek veled.Annak sem adják meg az esélyt aki egyébként életben maradhatna.
  Sajnos az utóbbi időben kicsit többet kellett járnom a nagy hírű győri kórházba látogatóként.
  Csak az menjen be oda aki meg akar halni.Kb. olyan lett a színvonal.”
 • 8. pinquin 2010. szeptember 02. 06:32
  „zotya975
  Úgy látom, Te részletesebben ismered a tragédiát. Biztos, hogy vannak olyan sérülések, amelyek semelyik kórházban sem gyógyíthatóak, de szomorú, hogy Csornán délután már nincs ellátás, és így sok betegnek esélye sincs a gyógyulásra...
  A városban az a szóbeszéd járja, hogy az újonnan megválasztandó önkormányzat, az új kórházi igazgatóval az eddigi ellátás további leépítését fogja elvégeztetni...
  Szép napot mindenkinek.
  csak1pinquin”
 • 7. zotya975 2010. szeptember 02. 05:45
  „Ámen.”
 • 6. Dörgés 2010. szeptember 01. 21:33
  „De senkinek nem kívánom, hogy egy nyílt töréssel vagy egy gerincsérüléssel vigyék Győrig vagy Sopronig a szétlopót szuper utón, mert nincs minden hol kórház, ahol eddig volt.(Pontosabban kívánom mindenkinek, aki tehet róla, hogy így lett.)”
 • 5. zotya975 2010. szeptember 01. 21:23
  „Igazad van, de mint írtam, eleve esélytelen küzdelem volt, sajnos. Csak megelőzni lehetett volna, megmenteni már nem.”
 • 4. Dörgés 2010. szeptember 01. 21:12
  „Azoknak a barmoknak is köszönhető a fiatalember értelmetlen halála, kik tönkre tették a kórházakat vagy leépítetek, bezárták. Mikor lehet a felelőség vonásról olvasni. Miért nem számit a sok értelmetlen halál és a gyógyulni vágyó emberek kilométerekbe ölt pénze és ideje?”
 • 3. zotya975 2010. szeptember 01. 20:39
  „Csornán nincs baleseti sürgősségi ellátás, sőt délután még röntgen sem, minden traumatológiai esetet Győrbe visznek. Amúgy szegénynek olyan súlyos sérülései volt, hogy semmi esélye nem volt a túlélésre, akármilyen kórházba viszik is.”
 • 2. pinquin 2010. szeptember 01. 20:32
  „Megint egy szörnyűség!
  Részvétem a fiatal ember családjának.
  Csak egyetlen gondolat motoszkál bennem, vajon a mentő miért nem a csornai kórházba vitte..? Lehet, hogy ott még tudtak volna rajta segíteni.
  Békés estét mindenkinek.
  csak1pinqiun”
 • 1. Szilágyi_Zsolt 2010. szeptember 01. 19:41
  „Isten nyugosztalja a szerencsétlent, de nem tudom, miért "tartózkodott rossz helyen". Minden darura ki van téve a "Lengő teher alatt tartózkodni tilos!" felirat vagy az ezzel egyenértékű piktogram.
  Szomorú, hogy némelyek felelőtlenül nem veszik komolyan ezt a figyelmeztetést, és a jó szerencsében bízva kísértik a sorsot (főleg építkezéseken nemegyszer látni ilyet). Legyen ez az eset intő példa mindegyikük számára.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Játszóteret ˝főztek˝ Enesén

Ötmillió forintból épülhet játszótér Enesén. Az egyik cég akciójában vettek részt a helyiek. Tovább olvasom