Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 4°C Még több cikk.

Betonelemgyártás saját géppel

Informatikai fejlesztéssel kezdte az új évet a rábatamási önkormányzat. A polgármester tervei szerint a község 15 közmunkása betonelemeket gyárt a falunak és zöldséget termeszt a helyi konyhának.

Kicsit felforgatott polgármesteri hivatal fogadja a napokban a rábatamásiakat. A községházán informatikai fejlesztés folyik, melynek szükségességéről a polgármester beszélt lapunknak.
 
– Nemcsak a helyi munkavégzést, de közös hivatal révén a jobaházi és magyarkeresztúri hivatal munkáját is gyorsítja az informatikai hálózat fejlesztése – mondta Spiteller László. Véleményét a hivatal dolgozói is osztják, Pölöskei-Gazdag Enikő meg is jegyezte, rá sem ismerni a hálózat gyorsaságára az új beruházás nyomán.

– Az informatika javítása mellett azonban nem sok fejlesztési lehetőséget látok helyben, az állami támogatásokról szinte még semmilyen részletet nem tudni, ám a község költségvetése az idén sem lesz rosszabb, mint tavaly – tette hozzá a községi vezető. Spiteller László szerint „filléres gondok nincsenek", a büdzsé stabil.

Pölöskei-Gazdag Enikő: A helyi ügyintézés is gyorsabb lehet az informatikai fejlesztés nyomán.
Pölöskei-Gazdag Enikő: A helyi ügyintézés is gyorsabb lehet az informatikai fejlesztés nyomán.

– Fejlesztési pénzekre számítanánk, ám ezektől függetlenül a járdafelújítási programunkat megkezdjük, melynek hátterét teljes mértékben magunk adjuk – jelentette ki a rábatamási polgármester. A Kisalföldnek büszkén mesélte, az önkormányzat tavaly egy be-
tonelemgyártó gépet vásárolt, ezen állítják elő a helyi közmunkások tavasztól a járdákhoz szükséges térköveket és egyéb betonelemeket. – Reményeink szerint a falu igényeinek kiszolgálása után a lakossági és más települések igényét is ki tudjuk elégíteni, miközben munkát adunk a helyi embereknek – mondta Spiteller László. A gép és a kezelők kiszolgálására a hivatal megvette a régi malom épületét, ahol vizesblokkokat is kialakítottak. Az épület mellé tavasztól fóliasátrakat terveznek Rábatamásiban, ez utóbbi alkatrészeit is helyben gyártanák.
A helyi munkaerő foglalkoztatási kereteinek javítására szociális szövetkezet létrehozásán fáradoznak.

A fóliában és a lakosságtól térítésmentesen kapott – ám a háznál nem művelt – kertekben a tamási közmunkások az új helyi konyha számára (az új közétkeztetési jogszabályok figyelembevételével) termelnek egészséges zöldségeket, a falu köztereire pedig palántákat nevelnek. A létrehozandó virágágyásokhoz szintén helyben gyártják a betonelemeket. Spiteller László hozzátette, Rábatamási virágosításához szívesen vennék, veszik a helyi lakosok segítségét, amire eddig is számíthatott a községháza. A polgármester hozzátette, a helyi munkaerő foglalkoztatási kereteinek javítására szociális szövetkezet létrehozásán fáradoznak.
Idei terveik között a helyi kultúrház bontásának folytatása és a sportöltöző felújítása szerepel.

 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Drogfogás vádemelési javaslattal

A Csornai Rendőrkapitányság vádemelési javaslattal zárta az ügyét annak az osztrák állampolgárnak,… Tovább olvasom