Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Betlehem a fővárosban

Csorna–Budapest - Csornai diák munkája is szerepel az idei betlehemi kiállításon a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban. Bognár Zsófia tűzzománcalkotását a zsűri díjazta.
December 9. és január 13. között ismét a főváros egyik legszebb, leghangulatosabb helyszínén, a Vajdahunyad várában, a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban látható a 14. alkalommal megrendezett Betlehemi Jászol Kiállítás. A bemutatott 243 kiválasztott alkotás Jézus születéséhez kapcsolódik, illetve a betlehemezés hagyományát elevenítik fel, a különböző művészeti ágak hazai és határon túli – erdélyi, vajdasági – képviselői.

Némethné Andorka Klára tanárnő segítette Bognár Zsófiát a munkában. A kép bal alsó részén a diáklány alkotása.

A pályázók között hivatásos művészek, egyéni jelentkezők és alkotó kollektívák, óvodások, diákok, nyugdíjasok voltak. A pályázati anyagot szakértői zsűri válogatta és minősítette.

A 14. Betlehemi Jászol Kiállítás anyagába a csornai Széchenyi István Körzeti Általános Iskola tűzzománc szakkörében munkálkodó három tanuló munkája is bekerült. Bognár Zsófia, Borsodi Fanni és Juhász Réka segítője Némethné Andorka Klára tanárnő volt. Az ünnepélyes megnyitón a zsűri díjazásra javasolta Bognár Zsófia „A kisded köszöntése" című alkotását.

A mezőgazdasági múzeum honlapján a kiállítást népszerűsítő oldal Bognár Zsófia munkájának képével kezdődik. A tanulónak és tanárának a csornai képviselő-testület legutóbbi ülésén Turi György polgármester is gratulált és átadta a város ajándékát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aranydiplomás tanár úr

Kapuvár - A napokban a soproni városházán vette át a kapuvári Sárközi Rudolf aranydiplomáját. A… Tovább olvasom