Kisalföld logö

2017. 06. 26. hétfő - János, Pál 18°C | 30°C Még több cikk.

Betemette őket derékig a föld

Két embert derékig temetett el a föld tegnap kora délután Kapuváron, a Vasút soron, munkavégzés közben. A baleset sérültjeit a helyi kórházba szállították.
Munkahelyi baleset történt tegnap délután a kapuvári Vasút soron, ahol a Pannon-Víz rt. helyi üzemmérnökségének munkatársai csőtörés kijavításán dolgoztak.

Eltörött a cső

Az üzemmérnökségen – miként Varga Ferenc ivóvíz-üzemelési vezető elmondta – délután fél kettő tájban értesültek a csőtörésről. Embereik azonnal a helyszínre indultak, ahol megállapították, hogy körülbelül 90 centiméter mélyen húzódó, 80 milliméter átmérőjű eternitcső törött el. Nyomban hozzáláttak a hiba kijavításához. A baleset akkor következett be, amikor már a csővezeték összeszerelésén dolgoztak.

Kórházba kerültek

A kilencven centiméter széles munkaárokban ketten lehajolva végezték a munkát, miközben leomlott a föld és mindkettőjüket derékig betemette. Két társuk – akik nem az árokban tartózkodtak – nyomban kiszabadították őket a föld fogságából, s azután a mentők Kórházba szállították a két embert.
A részlegvezető szerint elképzelhető, hogy a csőtörést a rezgés okozta: az egyik oldalon építkeznek, nagy súlyú tehergépjárművek közlekednek, a másik oldalon – mintegy harminc-negyven méterre a csővezetéktől – a vonatok járnak.
A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit, és megkezdődik a munkavédelmi felülvizsgálat is.

Medencecsonttörés

Dr. Nagy Attila, a kapuvári Lumniczer Sándor-Kórház osztályvezető főorvosa érdeklődésünkre elmondta, hogy az egyik embert – aki könnyű sérülést szenvedett – ellátták és hazaengedték. A másiknál viszont medencecsonttörést állapítottak meg és a soproni Kórház baleseti sebészetére irányították.

Ilyen még nem volt

Szabady Jánostól a Pannon-Víz rt. PR-vezetőjétől megtudtuk, hogy 1629 kilométer hosszú ivóvízvezetéket üzemeltetnek és naponta 8–10 hasonló csőtörés fordul elő. Ilyen jellegű, árokban történt balesetről azonban nem tudnak a cégnél.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aula felerészt pályázatból

Közel háromszáz négyzetméteres közösségi térrel gazdagodik Enese. A tóközi település régi és új… Tovább olvasom