Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

Betelepülőket várnak Beledbe

Pályázati forrásból inkubátorházat avattak Beledben, melybe továbbra is betelepülő cégeket vár a kisváros vezetése.
Ahogy fogalmazott, „sűrű napjai" voltak Major Jenőnek, Beled tavaly megválasztott polgármesterének. – Először néhány napja az önkormányzat által megvásárolt betonárutelepen adtunk át egy pályázati támogatásból elkészült inkubátorházat – kezdte a tájékoztatást a beledi vezető. Az ünnepélyes átadón jelen volt Gyopáros Alpár országgyűlési képviselőnk is, köszöntőjében gratulálva mind az előző, mind a mostani városvezetésnek. Az általános forgalmi adó mértékében a városi önrészhez a LEADER-pályázatban még 28 millió forint érkezett Beledbe, melyből egy 2013-as pályázat adott lehetőséget a helyi fejlesztésre. A munkák tavaly decemberben kezdődtek meg és a minap már át is adták az egykori betonárugyár irodaépületének felső emeletét. – Itt belső felújítást, vizesblokk kialakítását és nyílászárócseréket végeztek a szakemberek, valamint felújították a fűtést és a padozatot is – mondta.

Hozzátette, az eredeti irodabeosztás változatlan maradt. – Már „csak" a betelepülő vállalkozásokat várjuk, melyhez örömmel tehetem hozzá, több, betonszerkezetekkel foglalkozó cég is megkeresett bennünket, a tárgyalásokból akár konkrét betelepülő is lehet – jelentette ki Major Jenő. Annyit mindenképpen megjegyzett, a terület fejlesztésére százmilliós nagyságrendű beruházásra van szükség, erre csak pályázati forrásokat tudnak igénybe venni.

A dél-rábaközi kisváros közel félszáz lakójának aláírása javasolta az idei beledi díszpolgári cím odaítélését, amit dr. Sóvári Győző állatorvos kapott.
A dél-rábaközi kisváros közel félszáz lakójának aláírása javasolta az idei beledi díszpolgári cím odaítélését, amit dr. Sóvári Győző állatorvos kapott.


A dél-rábaközi kisváros épp a minap rendezte legnagyobb programját, a pünkösdi fesztivált. – Fontos, hogy e programunkat inkább a helyiek szervezik a helyieknek, már a megnyitón is többen voltak kíváncsiak a rendezvényre, ahol átadtuk a díszpolgári címet is, idén a helyi állatorvos, dr. Sóvári Győző vehette át a megtisztelő kitüntetést – mondta Major Jenő. Hozzátette, a kisváros lakói az ákosfalvi testvértelepülés 15 fős küldöttségével együtt ünnepeltek. Méltatták

Gál László beledi jegyző a megnyitón elhangzott beszédében kiemelte, dr. Sóvári Győző 1974 óta vesz részt a beledi közéletben, nemcsak mint helyi állatorvos, de mint képviselő-testületi tag is szerepelt. Véleményével jelentős befolyással bírt és bír napjainkban is Beled közéletére – fogalmazott beszédében a jegyző.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Erdélybe készülnek – naplót írnak a csornai diákok

A Csornai Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola hetedikesei Erdélybe utaznak jövő héten. Tovább olvasom